Fazekasság

A Szabadidő kiegészítővel érkező szórakoztató elfoglaltságok, illetve kereset kiegészítési lehetőségek egyikét a kézműves korong nyújtja simjeink számára. Az új hobbitárgyat tinédzserek, fiatal felnőttek, felnőttek és idősek használhatják. A kézműves korongra kattintva kiválasztható, hogy simünk egy vagy több ugyanolyan tárgyat készítsen. "Sok" választása esetén simünk sorozatgyártásba kezd, és tevékenységét addig nem hagyja abba, amíg azt félbe nem szakítjuk.


A fazekasságban való fejlődésük jutalmaként simjeink pedál-medálban részesülnek, miközben a képző- és iparművészet hobbi iránti lelkesedésük is nő.
Sajnos, az elkészített kerámiák főzésre nem használhatóak, és a nézegetés örömén kívül további szórakozási lehetőséget nem nyújtanak simjeink számára; ugyanakkor sim-otthonaink igazán csinos ékeivé válhatnak. A tányér falra vagy asztalra, a váza és a korsó polcra, asztalra vagy padlóra, a teáskészlet és az amfóra asztalra vagy padlóra helyezhető.

Amennyiben rendelkezünk a Vár az üzlet! kiegészítővel, a kerámiák kiárusítására akár vállalkozást is indíthatunk. Ráadásul - köszönhetően annak, hogy valamennyi kézműves tárgy hatféle, többnyire összeillő színben/mintával készíthető - készleteket is összeállíthatunk.


Csakhogy bizony nem mindig sikerülnek jól a fazekas műremekek. Ha a simnek nincsenek elég magas szinten a szükségletmutatói és/vagy kezdő még az adott dísz (pl. teáskészlet) elkészítésében, akkor egy silány, mázatlan tárggyal lesz gazdagabb, vagyis inkább szegényebb, hisz a félresikerült tárgyért kapható összeg (többnyire) kisebb, mint az elkészítéséhez szükséges agyag ára.

 
vételi ár
eladási ár
rontott ára
tányér
30
40
14

 
vételi ár
eladási ár
rontott ára
váza
33
55
23

 
vételi ár
eladási ár
rontott ára
teáskészlet
42
70
30

 
vételi ár
eladási ár
rontott ára
edény
40
100
50

 
vételi ár
eladási ár
rontott ára
korsó
48
120
42

 
vételi ár
eladási ár
rontott ára
amfóra
60
300
-

További érdekesség, hogy a jól sikerült fazekas műremekek eladási ára idővel nőhet, de csökkenhet is. Pl. nálam az amfórák egy-egy példánya 279 illetve 320 simoleont ért néhány nappal később, míg egy harmadik amfóra ára előbb felment 304 simoleonra, majd visszaesett 293-ra.

A tippet mtmt készítette

My Sims Webáruház