Évszakválasztó

Szomszédság nézetben az Évszakok kiegészítő telepítése után új gomb jelenik meg a bal felső sorban, ez az Évszakválasztó. Kattintsunk rá.

Az évszakválasztó panel felugrik. 1-es, 2-es, 3-as és 4-es évszakot választhatunk. Új családhoz belépve az 1-es évszak kezd.

Bármelyik számhoz hozzárendelhetjük bármelyik évszakot. Ezek lehetnek az ősz, a tél, a tavasz és a nyár. Kattintsunk az ikonképre, hogy választhassunk.

Évszakválasztásnál nem kell a hagyományokat követnünk. Bármilyen sorrendben, bármelyik évszakot beállíthatjuk. Így tulajdonképpen 4x4, vagyis 16 - féle éghajlatot kreálhatunk az örök téltől az örök nyárig. Én ebben az esetben kihagytam a telet például. A pipa jellel elfogadod a módosításaidat.

Legelső alkalommal a telekre lépve az 1-es évszak kezd. Mentéskor és kilépéskor a játék tárolja az aktuális évszakot, így újrabelépésnél az évszak is megmarad, ha a szomszédság nézeten belül nem változtatsz.

Egy példa: Az évszakválasztó gombokkal a 3. évszak az ősz. Belépek egy háztartásba, játszok velük több napot, végigjátszom az 1-es, a 2-es és a 3-as évszakot. Mentéskor a 3. évszakban járok, tehát ősz lesz. Ezután kimegyek a szomszédságba, és a 3. évszakot télre változtatom, ezért a családomnál tél lesz, mikor újra meglátogatom őket. Ha azonban a 3.évszakot nem változtatom meg, akkor ősz marad.

Ezek a beállítások minden telekre külön vonatkoznak. Az éghajlat, vagyis az évszakok sorrendje minden telken ugyanaz, de hogy éppen az adott család melyikben él, az csak a telektől függ. Egyazon szomszédságon belül lehet az egyik szomszédnál tél, a másiknál már nyár stb.

A kurzort a házak fölé mozgatva az ikonképek alapján tájékozódhatunk, hogy milyen évszakban léteznek a bentlakók.

Tél:

Nyár:

Tavasz:

Ősz:

A szomszédság kép változása:

A szomszédságban is látható az évszakváltozás. Ez attól függ, hogy milyen évszak és időjárás van éppen azon a telken, amit elhagytunk, amiből kiléptünk a szomszédságba.

Ha az őszből lépünk ki, a szomszédságban sárgulnak a fák.

Ha tavaszból lépünk ki, zöld minden és itt még esik is.

A nyár is szép zöld:

Télen csupaszak a fák, és ha hó is esett, ez is látszani fog.

A tippet tmarc ötlete alapján Mazsola készítette

My Sims Webáruház