Étterem üzemeltetése

Étterem üzemeltetése otthon

Ha figyelembe vesszük a The Sims 2 alapbeállításait, NEM lehet éttermed lakótelkeden. De mi most nem foglalkozunk az alapbeállításokkal, hanem kiskapukat keresve Éttermet nyitunk otthon.

Először is rendezzük be ízlésünknek megfelelően a helyiségeket.Asztalokra és székekre mindenképpen szükségünk lesz.Konyhai részleget különítsünk el, és nem árt egy mosdóhelyiség sem.

Ezután a ctrl+shift+c gombokkal hívjuk elő a kódablakot és gépeljük be: changeLotZoning community
Ezután mentsünk, majd lépjünk ki a szomszédságba.
A beírt kód a kilépéskor aktíválódik, ezért kell ezt megtennünk. Visszalépéskor már a telek fölé mozgatva a kurzort nem a Család nevét Pl. Smith fogod olvasni, hanem a telek címét, Pl Greenwood drive 6.

Belépés után a telek közösségi telekként működik, így elérhetőek lesznek számunkra a szükséges tárgyak.

A vásárlás mód Közösségi berendezések Étterem menü Konyhai részleg alatt keressük meg a Kulinaar Professzionális Főzőpultot. Helyezd el a konyhában.

Ugyanúgy az Étterem részlegben a Vegyes menüpont alatt keresd meg az Egesh Shegedre recepcióspultot, erre szintén szükséged lesz.

Ha ezt megtetted, nagyon jó úton haladsz, hogy Éttermed beindulhasson...

Hívd elő ismét a kódablakot, gépeld be: changeLotZoning residential
Majd mentés, és kilépés a szomszédság nézetbe. Szintén a kód aktivizálódása miatt szükséges.
A telek fölött ismét a Smith család olvasható majd. Lépj be a telekre.

A vásárlás mód Dekoráció - Vegyes csoportban keresd meg a Nyitvatartási táblácskát és tedd ki a falra az épületen belül.

Majd szaladj a telefonhoz és válaszd az Üzlet... Otthoni vállalkozás indítása menüpontot.
Ezennel megnyílt az üzleted!

Mivel a Közösségi terület holmijaival csaltunk, kapni fogunk a telkünkre Egy szakácsot, Egy pincért, és Egy recepcióst, mint egy valódi Közösségi területi étteremben.
Hátrányuk: Te és a családtagjaid csak eladóként és pincérként fogtok tudni dolgozni. Valamint ha veszel fel VALÓDI alkalmazottakat, ők csak Pincérként és Takarítóként fognak tudni dolgozni.
Előnyük: Nem kérnek fizetést, és nem fáradnak el.

Olcsy11 fontos kiegészítése:
Ha ennek ellenére te VALÓDI, fizetett alkalmazottakat szeretnél, valamint TE magad szeretnél belehajolni a főzőpult felett kavargó gőzbe, semmi akadálya.

Hívd elő a kódablakot és gépeld be: moveobjects on
Aztán ragadd meg és töröld ki az önkéntes dolgozókat. Én a szakácsot és a recepcióst száműztem, a pincért meghagytam. (Ha kitörlöd az önkéntes dolgozókat, többet nem jönnek vissza.)
A főzőpultra kattintva így elérhető válik a családtagoknak a Legyen szakács, a recepcióspultra kattintva pedig a Legyen recepciós utasítás. A Valódi alkalmazottaknak szintén kijelölheted ezeket a munkákat.
Ha meghagyod az önkéntes dolgozókat, akkor is a dolgukat végzik "céltalanul" ha kirakod a Zárva táblácskát.

Étterem üzemeltetése közösségi területen

Amennyiben közösségi területen óhajtol Éttermet nyitni, szükséged van Főzőpultra, Recepcióspultra, legalább egy szakácsra, egy recepciósra, egy pincérre, továbbá asztalokra és székekre.

Kellemes szórakozást és sok Lojalitás pontot kívánok!

Kiegészítés:

Éttermünkhöz készíthetünk egy bár részt is otthonra. Használjunk bárpultot bárszékekkel, és esetleg további "amerikai konyhás" asztalokat bárszékekkel helyezünk el a bárpult mellé. A bárpultra kattintva "Legyen csapos" opcióval egy idő után leül a vendég és rendel. Csapos nélkül nem jön vendég.

A tippet készítette: Mazsola, kiegészítette: Padman

My Sims Webáruház