Egyetemi szakirányok

Bár az Egyetemvárosban remekül lehet ismerkedni és bulizni, a főiskolát mégiscsak tanulásra találták ki. Ha egy ifjú szim a felsőoktatásba kerül, eldöntheti, milyen szakon szeretné bővíteni az ismereteit. Egy-egy szak elvégzéséhez jártasságpontokra van szükség. A jártasságpontokra a munkahelyen is szükség van, ezért egyes szakirányok bizonyos karrierekhez kapcsolhatóak. Egy szim gyorsabban juthat fel a ranglétrán, ha olyan karriert választ, ami a választott szakirányához illeszkedik. Természetesen bármely szakirány elvégzése után választhatjuk bármely karriert, csak lehet, hogy többet kell majd tanulnunk ahhoz, hogy előléptessenek...
Összesen 11 szakirány van. A szim a második félév végéig változtathat szakirányt bármikor a telefon vagy a számítógép megfelelő opciójának segítségével. Amikor egy szim egyetemre kerül, alapbeállításként Meghatározhatatlan szakiránya lesz. Ha nem változtat rajta, a második félév, vagyis a negyedik szemeszter végén kiosztanak neki egyet, ami nem más, mint a Filozófia. Ezután ezen már nem változtathat.

Szakirány választásához kattints a Telefon vagy a Számítógép - Főiskola - Szakirány kiválasztása opcióra.

Biológia Filozófia Fizika

Irodalom

Közgazdaságtan
Matematika
Művészet Politológia Pszichológia
Színművészet Történelem    Hivatások: Oktatás, Természetkutató, Rendvédelem, Gyógyászat, Oceánográfus.Hivatások: Újságíró, Paranormális, Gasztronómia, Munkakerülő.Hivatás: Játékos, Paranormális, Gyógyászat, Természettudomány.Hivatás: Zenész, Kalandozó, Szórakoztatóipar, Bűnöző, Munkakerülő, Showman.Hivatás: Zenész, Szórakoztatóipar, Üzletember, Politika, Hírszerző.Hivatás: Játékos, Természetkutató, Bűnöző, Természettudomány, Építész.Hivatás: Újságírás, Művész, Gasztronómia, Munkakerülő, Építész.Hivatás: Törvény, Szórakoztatóipar, Hadsereg, Politika, Hírszerző.Hivatás: Törvény, Oktatás, Paranormális, Üzletember, Rendvédelem, Hírszerző.Hivatás: Szórakoztatóipar, Sportoló, Politika, Táncos, Showman.Hivatás: Törvény, Művész, Hadsereg, Politika.

A tippet készítette: Mazsola

My Sims Webáruház