Az üzleti panel

Akár otthon, akár közösségi területen üzemelteted azt, az üzleteddel kapcsolatos információkat az Üzleti paneleden tekintheted meg. Az üzleti panel otthon csak akkor látszik, ha az üzleted nyitva van, közösségi területi üzletedben pedig azonnal, ahogy megérkezel.

Vásárlói lojalitás - panel

A vásárlói lojalitás panelen az eddigi összes vásárlód képe megjelenik, a hozzá tartozó csillagokkal együtt. Az aktuális vásárlok ikonképénél egy kis bevásárlókosár is megjelenik, ezeket mindig a sor elején látod.

Alkalmazottak - panel

Az alkalmazottak felvételéről külön tippben ITT olvashatsz. Ezen a panelen láthatod alkalmazottaidat, bérüket, aktuális munkakörüket, jártasságpontjaikat és pedál-medáljaikat, valamit azt, elég fizetést kapnak-e.

Pénzforgalom - panel

A mutatók zöld sávja a folyó üzleti év hasznát mutatják (egy sim nap = folyó üzleti év). A kurzort a sávokra mozgatva megnézheted a pontos bevételt, kiadás és hasznot. Az üzlet összes eddigi hasznát is leolvashatod.

Üzleti információk - panel

Összegezve láthatod üzleted szintjét, a besorolásodat az ahhoz tartozó névvel, a vásárlói lojalitáscsillagok összes számát, és hogy mennyit kell még szerezned a következő szinthez, valamint az üzlet értékét. (Az üzletnek ezen értéke mindig a besorolásból fakad. Ha egy üzletet eladsz, akkor egyrészt megkapod a ház, a telek és a berendezés értékét, valamint EZT az összeget. Ha vettél egy boltocskát 60.000 simoleonért, és felviszed 7-es szintre, újraeladásnál 95.000 simoleont fogsz kapni érte.)

Árubeszerzés - panel

Az árubeszerzés panelen két eszközhöz férsz hozzá. Az árazóeszköz segítségével a normál tárgyakat eladható áruvá varázsolhatod. Állítsd be a panelen az eladási árszínvonalat, majd kattints egy kiválasztott tárgyra. A tárgy ilyenkor sárgás-zöldes fényű lesz, és az eladási árát is láthatod. Ha a tárgyra újra kattintasz az árazóeszközzel, akkor kikapcsolod ezt, és megint egyszerű használati tárgy lesz belőle. Amíg egy árut nem árazol be, a vásárlók nem tudják megvenni!

A másik eszköz a Nagyker katalógus. Kapcsold be a lakatot a panelen.

A Vásárlás mód bekapcsol, és minden tárgy képe sárga hátteret kap. Ez jelenti azt, hogy eladásra szánod. Ha beállítottad a panelen az árát, tedd le a katalógusból a tárgyakat, és azok mindegyike sárga, vagyis már eleve eladható lesz, nem kell külön beáraznod az árazóeszközzel. Persze minden tárgynak külön is beállíthatod, hogy olcsó vagy drága legyen.

Üzleti fogások - panel

Mikor az üzleted magasabb szintre kerül az elégedett vásárlók számának növekedésével, jutalompontokat kapsz, amit az üzleti fogások panelre kattintva válthatsz be. A jutalmak mindig Simhez kötöttek, nem üzlethez. Egy üzlettel 10 pontot szerezhetsz. Összesen 25 jutalom létezik. Tehát egy simnek, hogy az összes jutalma meglegyen, legalább három üzletet kell nyitnia. De akár 25 különbözőt is nyithatsz, ha mind eljut az 1-es szintre, már tiéd az összes jutalom. Az én simemnek öt tizes szintű üzlete van, és még egy másik, ezért van már 31 felesleges pontja, amit már nem tudok vele elkölteni.

Az üzleti fogásokról külön tippben ITT olvashatsz.

A tippet Mazsola készítette

 

My Sims Webáruház