Alkalmazottak felvétele

Ha nem bírod egyedül a strapát, alkalmazottakat is vehetsz fel az üzletedbe. Kattints a Telefonra, majd az Üzlet... Alkalmazottak felvétele - Erre a telekre opcióra. (Ha másik telekre szeretnél, mert éppen otthonról intézed az ügyeidet, akkor a tulajdonodban lévő többi üzlet neve is kiválasztható a listából.)

My Sims

Az Alkalmazható szimek panel felnyílik. Véletlenszerűen 5 szimet mutat, akik közül választhatsz. Látod jártasságaikat és pedál-medáljaikat. Ha kiválasztottad a megfelelőt, kattints a Sim felvétele gombra. A sim neve mellett egy pipa fog megjelenni. Ha mindenkit felvettél, akit akartál, pipáld le az ablakot.

My Sims

Alkalmazottat személyesen is vehetsz fel az üzletedbe. Ha van egy barátod, akivel szívesen dolgoznál együtt, kattints rá, és válaszd az Állásajánlat opciót. Ha nem vagytok jóban, a sim elutasíthatja az ajánlatod!

Az ő jártasságait és pedál-medáljait szintén láthatod. Kattints a pipára, ha felveszed őt, és kattints az X-re, ha nem találod megfelelőnek.

Alkalmazott lehet bármely sim a szomszédságból, irányított szim, vagy városlakó NJK. Csak a szolgáltató és önálló NJK-k nem dolgozhatnak az üzletedben.

Ha olyan szimnek teszel ajánlatot, akinek már van munkája, meg kell erősítened a döntésedet, erre a játék figyelmeztetni fog.

Csapatodat sikeresen bővítetted!

Alkalmazottak behívása 

Kattints a Telefonra, majd az Üzlet - Összes alkalmazott behívása opcióra. Vagy kattints a Nyitva/zárva táblácskára, és hívd be őket azzal.

Rövid időn belül megjelennek a telken, ahol ki kell osztanod nekik a feladataikat.

Ehhez kattints az alkalmazottra, majd az Üzletvezetés - Kinevezés opción belül jelöld ki a betöltendő posztot.Sim alkalmazottaid az alábbi munkakörökben dolgozhatnak, attól függően, milyen fajta üzletet üzemeltetsz, és milyen munkaeszközök vannak a telkeden: Eladó, pénztáros, árufeltöltő, takarító, stylist, pincér, recepciós, szakács, DJ, csapos, masszőr, ételkészítő, virág-, robot-, játék-, ruha-, edénykészítő stb. A munkaköröket kioszthatod a megfelelő munkaeszközökre kattintva is.

Alkalmazottaid szükségleteit és vágyait nem látod, őket közvetlenül irányítani nem tudod. A fejük felett lévő gömböcske színe mutatja a hangulatmutatójuk állását. A fáradt, nyűgös, azaz piros gömböcskével mászkáló alkalmazottaidat érdemes hazaküldeni, de legalább pihenőidőt adni nekik. Az agyonhajszolt, alulfizetett alkalmazottak felmondhatnak!

Az alkalmazottaiddal kapcsolatos opciókat az Alkalmazottra kattintva az Üzletvezetés - opció alatt találod meg. (Fizetésemelés, kinevezés, pihenőidő stb)

Ha saját simed egy másik saját simed alkalmazásában dolgozik, akkor a munkaideje reggel 9-től délután 5-ig tart, munka - paneljén a beosztása ennyi lesz: Alkalmazott.

Az alkalmazottakat hazaküldheted egyenként, rájuk kattintva, vagy az összeset, ha a Nyitva/Zárva táblácskára kattintva a megfelelő opciót választod.

A tippet készítette: Milianna, Mazsola

Kapcsolódó cikkek:

Üzletvezető kinevezése

 

My Sims Webáruház