Alap tudnivalók

Formatár / Body Shop alap tudnivalók

Gondolom szinte mindenkinek a fejében megfordult már, hogy szeretne saját sminket, bőrszínt, stb. csinálni. Viszont a Formatárat már nem mindenki tudja használni. Én most megmutatom pár lépésben, mit hol találhattok meg. Egy másik leírásban pedig bővebben belemegyünk majd, hogyan lehet egyedi tartalmat csinálni. Tehát:

1. Íme a Formatár. Ezt a képernyőt látjátok, amikor behívjátok.

2. Mi most az elemek létrehozását fogjuk végignézni, a Simek létrehozása egyszerű, olyan, mint a játékban a családkészítő, csak picit több testreszabási lehetőséggel.

3.Nézzük, miket találunk az elemeken belül.

4. Ezeket láthatod az "Új öröklött vonások létrehozása" menüpontban. Balról jobbra: bőrszín, szemszín, haj. Én most a hajat emeltem ki itt a képen, mert ezen belül még val beállítási lehetőség. Fekete, barna, szőke és vörös hajszínt választhattok, illetve a kis virág ikonnál találjátok az általatok letöltött vagy készített hajakat. Szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét, ha később hajat alakítotok át és nem Simmel együtt csomagoljátok be, hanem csak a Saved Sims mappából veszitek ki a package fájlt, az a haj színét tartalmazza csak, másnál nem fog megjelenni a játékban, hacsak nem töltötte le Ő is azt a hajat, mint Te!

5. Ezen a képeken az "Arcszőrzet, smink és szemüveg létrehozása" menüpontot láthatjátok. Abban a sorban, ahol a kis fejek vannak, így következnek a beállítási lehetőségek: szemöldök, borosta, bajusz és szakáll, smink, alkalmi smink, szemüveg. A sminkeken belül (ami most zölddel van kijelölve) találjátok az arcpirosítót, szemhéjfestéket, szemceruzát, rúzst.

6. Ezek pedig itt a ruhák az "Öltözködési jellemzők kialakítása" menüpontból. Ruhaátalakításhoz találhattok az oldalon egy tippet.

Gyorsbillentyűk a Formatárban:
F3 - Váltogat a "szabad kamera" és a "beállított kamera" között. A szabad kamera módban a következő egérmanőverekkel irányíthatod a kamerát minden irányba:
* Kattints és húzd az egeret a bal egérgombbal -- Forog a kamera a sim feje körül.
* Kattints és húzd az egeret a jobb egérgombbal -- távolodás és közelítés. A közelítéshez az egeret előre mozgasd.
* Kattintás és húzás mindkét egérgombbal -- megváltoztatja a kamera célját.
F5 - Ki / be kapcsolható a három dimenziós szoba.
F6 - A Sim kinyújtja a kezeit oldalra. A normál tartáshoz úgy térhetsz vissza, hogy a tartalom nézőkére vagy a sim kisképére kattintasz.
F7 - A Simet a kamera egy távoli pontból mutatja.
F8 - A Simet a kamera egy közeli pontból mutatja.
F9 - A kezelőfelület elrejtése / bekapcsolása.
< > - Forgatja a Simet.
Alt + Enter: Teljes képernyős megjelenítés / Ablakos megjelenítés

Hát röviden ennyi lenne, amit tudni kell a Formatárról. Akinek angol változat van meg, vagy bármilyen más nyelvű, az is tudja követni mostmár a képek alapján. :)
Köszönet a Gyorsbillentyűs kiegészítésért Janának.

My Sims Webáruház