A Sims 2 Alapjai

Most vetted meg a Sims2-t, de nem tudod hogy telepítsd, és hogy játssz vele? Ha így van, akkor olvass tovább, és megtalálod mindenre a választ!

Hogyan telepítsem?
Először is kezdjük azzal, hogy rakd be a CD-t a meghajtóba, de ezt gondolom sejtetted :)
Aztán eléd tárul egy ablak, ahol nyelvet kell választani. Válaszd a magyart, vagy ha más nyelven akarsz játszani, akkor mást. Ha ez megvolt, kattints a Következő -> gombra. Itt kérni fogja a kódot. Ezt a tokban levő kis füzet hátulján találod meg. Ezt kell beírnod. Ha ez is meg van, megint kattints a Következő -> gombra. Most ki kell választanod, hova szeretnéd telepíteni a játékot. A program eredetileg oda ajánlja fel, ahova telepítve van az operációs rendszer (általában C:/ meghajtó). De választhatsz másik meghajtót is. Ha ez megtörtént, megint kattints a következő gombra. Ezek után nincs más teendőd, mint kivárni a telepítés végét. Ha elkészült, indítsd el a játékot, és már játszhatsz is!

Hogyan játszak?
Először is: indítsd el a játékot. Bejön egy videó, ha van kedved, nézd végig, ha nincs, akkor kattints egyet. Majd láthatod, hogy a játék betöltődik. Ezután kijön egy ablak, amire az van írva: "Válassz szomszédságot!" Itt három szomszédság van felsorolva: Szépkellemes, Odaát, Veronaváros. Ha megvan az Évszakok kiegészítő, akkor Virágvége is. Amelyikben szeretnéd elhelyezni a családodat, és lakhelyét, arra kattints.

My Sims

Betöltődik a szomszédság. Itt a kezelőfelületen hogyha a család gombra kattintasz, létrehozhatsz új családot. Itt a Simeket alaposan megtervezheted.

My Sims

Adj egy nevet a családodnak, pl. Smith és menj rá a másik bekeretezett gombra, azzal tudsz új Simet adni a családhoz.

My Sims

Figyelem!
Ha gyereket szeretnél, mindenképpen kell mellé egy felnőtt simet csinálni!

Most nevezd el a Simedet és alakítsd kedved szerint. Amíg nem adsz neki nevet, nem tudod elmenteni.

My Sims

A Családfa gombbal tudod beállítani, hogy a kész Simek milyen kapcsolatban legyenek egymással.

My Sims

My Sims

Ha kész a család, kattints a pipára.

My Sims

Ezután visszekerülsz a szomszédságba. Az elkészített családodnak a játék ad 20.000 simoleont. Ebből kell most házat venned. Vigyázz, úgy vásárolj házat, hogy maradjon még pénz a berendezésre. Azok közül a házak közül választhatsz, amelyek körül zöld keret jelenik meg. Amelyik megtetszett, kattints rá, majd a házikó jelre, és be is költöztél!

My Sims

Tipp
Ha beköltöztél, és nincs már pénzed, nyomd meg a ctrl + shift + C gombokat, majd írd be a következő kódot: motherlode . Így 50.000 simoleont kap a családod. Bár ez rontja a játékélményt, mert a játék lényege az, hogy csalás nélkül minél több pénzed legyen. Az már a te dolgod, hogy csalások nélkül neveled fel Simjeidet, avagy sem.

My Sims

Ezek után be kell rendezned a maradék pénzedből a házat. Kattints a vezérlőpulton a Berendezés gombra. (Balról a második, egy fotel van rajta) Itt találod a berendezési tárgyakat, amiket megvásárolhatsz. Ha valamit meg szeretnél vásárolni, kattints rá a tárgyra, vidd a házba, majd kattints oda, ahova szeretnéd lerakni. Ha egy tárgy piros hátteret kap, az azt jelenti, hogy nincs elég Simoleonod, nem tudod megvásárolni.

A legfontosabb dolog, hogy a Simeid alapvető szükségleteit kielégítsd. Ha minden mutató zöldben van, akkor sokkal több pozitív dolog történik velük.

My Sims

Egy idő után a szomszédjaid fognak hozzád jönni, hogy üdvözöljenek beköltözésed alkalmából. Itt az első alkalom, hogy ismerősöket, barátokat, szerelmet, vagy akár házastársat szerezz! Beszélgess velük, készíts nekik ételt, TV-zzetek, játszatok, stb. Akit megismertél, azt később felhívhatod telefonon, találkozhattok, elhívhatod partyra, stb. Egyszer eljön az az időszak, amikor Simjeid idősebbek lesznek, majd meghalnak. Gondoskodj róla, hogy a Vágyaik beteljesüljenek, Félelmeiket pedig elkerüljék.

My Sims

A Sims világában pénz is kell a boldoguláshoz. A postát minden reggel hoz neked újságot. Kattints az újságra, majd a menüből válaszd az "ÁLLÁSKERESÉS" opciót, hogy simednek legyen pénze, tárgyakat tudjon vásárolni.

My Sims

Ezután állásokat fog mutatni az újság. Amelyiket megfelelőnek érzed, ott válaszd ki az Állás elvállalása menüpontot.

My Sims

A munkanapjain autó fog érte jönni, és elviszi munkába. Az autó érkezésének időpontjáról az állás elvállalása után kapunk tájékoztatást.

My Sims

Simedet előléptethetik a munkában, ha jól teljesít.

Kilépni úgy tudsz a játékból, hogy a kezelőpulton az utolsó gombra kattintasz (három pötty van rajta), majd a kilépés gombot választod (egy ajtó jelképzei).

My Sims

Jó játékot!

Figyelem!
Ajánlott, hogy játék közben ments, ne csak kilépéskor! Ezt ugyanott tudod megtenni, mint ahol a kilépést, csak a floppy lemez gombra kattints!

A tippet készítette: Jana, Galaxya

My Sims Webáruház