Történet mód

Hogyan fogjunk hozzá?Mikor elindítod a játékot, a Hajótörött Krónikák főmenüjét fogod látni. Keresd meg a jobb felső sarokban a Profil választó gombot, hogy saját neved alatt fusson a játék. Ez a lehetőség arra jó, hogy akár többen is játszhassatok a történet móddal, ki - ki a saját neve alatt. Csak kattints rá, és a profil választó felugrik.Gépeld be a Profilod nevét a címsorba, majd kattints a Plusz jel domborulatú gombra. A pipával fogadd el.Ezután már a saját Profilnevedet olvashatod a jobb felsőben. Válaszd a Magányos hajótörött képernyőt ahhoz, hogy a történet móddal játszhass. Kattints az indítóra. A játék felajánl egy gyors oktatójátékot. Ha még nem játszottál The Sims 2 játékkal, vagy Krónikákkal, akkor mindenképpen érdemes a teljes Oktatójátékot végigjátszanod (bal oldali képernyő), sok későbbi bosszúságtól kímélet meg vele magad.A történet mód végigjátszásához egy potenciális hajótörött jelöltre lesz szükséged. A játék alapból két karaktert, egy férfit (David Bennett) és egy nőt (Jessica Knight) ajánl fel. Bármelyikjüket választhatod, a történet ugyanaz lesz majd. Ha közülük szeretnél választani, csak kattints a képére, majd a pipa jellel fogadd el.Ha egyik alapfigura sem szimpatikus, és szeretnél egyedi szimmel játszani, lehetőséged van rá. Csak kattints a bal oldali Új család létrehozása gombra.Először ezt a betöltés képernyőt fogod látni.Majd a Sim létrehozása betöltése következik.Ez itt a Hajótörött Krónikák Családkészítője. A használatát nem írom most le. Készítsd el a szimed. Ha a betöltés után úgy gondolod, hogy mégsem szeretnél saját szimmel játszani, csak válaszd a család törlése X - feliratú gombot a bal alsó sarokban.Ekkor a játék visszatölti a Karakterválasztó menüt, ahol kiválaszthatod Davidet vagy Jessicát.Én saját szimet készítettem magamnak, saját frizurával, ruhákkal, személyiséggel, életcéllal, érzékeny pontokkal. Ha kész a szimünk, megfelelő hajótörött alanyt formáltunk belőle, akkor kattintsunk a Sim elfogadása gombra.Csak egy szimet készíthetünk, utána kattintsunk a Család elfogadása gombra.A szim családunk betölt, és ezzel kezdetét is veszi a kaland...A történet kezdetén egy fekete képernyőt fogsz látni. A kurzorod kis fekete felvevőkamera formájúra vált, és csak hangokat hallasz... Majd a film tovább pereg, és látod a szimedet egy utazóládán a part felé sodródni. A játék folyamán több ilyen filmes rész is lesz, mikor nem irányíthatod az eseményeket, ilyenkor a kurzor mindig kamera formára vált, és a fókuszt is áthelyezi, ráirányítja a figyelmed egy fontos dologra.
Ha a szim az irányításod alá kerül, más dolgod nincs, mint a Célokra összpontosítani. Figyelmesen olvasd el a jobb felső sarokban megjelenő szövegbuborékokat, olykor fontos információkkal szolgálhatnak! A célok teljesítése a történet mód alapja. Ha bizonytalan vagy abban, egy célt hogyan is teljesíts, csak kattints a cél ikonra, hogy a felugró ismertető bővebb tájékoztatást nyújtson. A nem teljesített célok megakasztják a történetet, továbbhaladásodhoz feltétlenül szükségesek! Szimednek vannak vágyai, de félelmei nincsenek. Történet módban a szükségletei miatt sem kell aggódnod, bár nyilván elégítsd ki őket, mert a szimed eléggé nyavalygóssá válhat az alacsony hangulatmutató miatt, de a Történet módban a szimek nem képesek meghalni (sem éhen, sem vízbe fúlva, sem a hőguta miatt).Rutinos The Sims 2 illetve Krónikák játékos vagy? Szeretnél egy nehéz történetet, ahol kevés segítséget kapsz, és magadnak kell rájönnöd, hogy mit próbálj, hol és hányszor?
Menj az Opciók gombra (három kör) Majd a Játékbeállítások fülre.A bekarikázott kérdőjel a Tippeket jelöli. Ha zölden felfénylik, a Tippek bekapcsolódnak, ilyenkor a Célok ikon felugró ismertetője sokkal részletesebb, megkönnyítve ezzel a teljesítést. A Játékbeállítások panelen a Nehézségi szintet is állíthatod, alapból a Könnyű menet van bekapcsolva.Így fest a Cél ismertető, ha bekapcsolod a Tippeket.Ha nehezíteni szeretnéd a dolgodat, kapcsold ki a Tippeket, és válassz egy nehezebb Nehézségi szintet. (Lassabban szerezhetők meg a jártasságpontok, gyorsabban zuhannak a szükségletek.)És így fest a Cél ismertető, ha a Tippeket kikapcsolod.

A tippet készítette: Mazsola

My Sims Webáruház