Élelem és nyersanyag

Hajótöröttként Simünk nem simoleonnal fizet; használati tárgyainak ellenértéke nyersanyagban fejezhető ki. Bizonyos nyersanyag felhasználásával berendezési tárgyakhoz juthat. /A tervezők így próbálták megoldani, hogy olybá tűnjön, a sim maga készítí a holmijait/. A cserekereskedelemhez is jó a nyersanyag, élelmiszert kaphatsz érte, ha vadászattal és gyűjtögetéssel nem szereztél volna magadnak eleget. A vezérlőpanel bal alsó sarkában láthatod simed mekkora Élelem és Nyersanyagkészlettel rendelkezik.

Élelemszerzés

A szigeten három módon lehet hozzájutni élelemhez: szüreteléssel, halászattal és cserekereskedelemmel, ha nyersanyagot fizetsz az élelemért.


Kókuszfa:
A fáról közvetlenül kókuszdiót lehet enni, és kókuszdiót tudsz gyűjteni. A kókuszdiógyűjtés 12 egység élelmet jelent.
Banánfa:
A banánfáról közvetlenül banánt tudsz enni, és banánt tudsz gyűjteni. A banángyűjtés 12 egység élelmet ad.
Papayafa:
A fáról közvetlenl papayát tusz enni, és papayát tudsz gyüjteni. A papayagyűjtés 15 egység élelmet jelent.
Halászat:
Kattints a tengerbe, amíg a Fogjon halat opcióval nem találkozol. A sziget belsejében az édesvizi tavakban pedig a Horgászás opció segítségével foghatsz halat. Többféle halat kifoghatsz, fajtától függ, ez hány egység élelmet jelent.
Piacon:
Az élelmet piaconn is megveheted, de nyersanyagot kell adnod cserébe.
Ugyanazon gyümölcsfánál egymás után kétszer lehet gyümölcsöt gyüjteni. Azután várni kell egy kicsit, hogy a gyümölcs visszanőjön a fára.

Ahhoz, hogy különféle ételeket tudj készíteni, a főzés tudományodat kell fejlesztened, és sok élelmet kell gyüjtened. Ezenkívül egy jó tűzhely is kell lennie, de legalább egy tűzrakóhelynek a szabadban.

 

Nyersanyagok megszerzése

Nyersanyagokat elszórtan találhatsz az egész szigeten. Egyeseket simán kézzel is fel lehet szedni, mint például a fémalkatrészeket, vagy a csontokat. A többihez bizonyos eszközre is szükségünk lesz: Fejszére a favágáshoz, Bozótvágóra a bozótos és a füvek vágásához, és Csákányra a kis és nagyméretű sziklák aprításához.

Fejsze:
Bozótvágó:
Csákány:

A fagallyak adják a legkevesebb nyersanyagot (3 egység). Viszont ez a leggyakoribb a szigeten.A bózót 6 egység nyersanyagot ad. Ez is elég elterjedt a szigeten.A kisméretű szikla 12 egység nyersanyagot jelent. Előfordul a szigeten, de egy helyen nincs sok.A csontok 15 egység nyersanyagot érnek. Néhány helyen fordulnak csak elő.A fű 7 egység nyersanyagot ér. Más növényekkel együtt találod meg.Az alkatrészek már elég jól kiszolgálják a megszerzőjüket (24 egység nyersanyag). Civilizációs épületeknél vagy repülőroncsoknál lehet megtalálni.A nagyméretű szikla igazán sok nyersanyagot ad (30 egység nyersanyag).Elég ritka, de meg lehet találni.Íme a hajótöröttem nyersanyaggyűjtés közben:

Ha egy sim munkát vállal, fizetését nyersanyag- és élelmiszercsomagként kapja.

A tippet Gábor3 készítette.

 

My Sims Webáruház