Képességek fejlesztése

Ahhoz, hogy Simjeid a munkájuk révén sikereket érjenek el (ami persze több pénzt is hoz a konyhára), képességeik fejlesztésére van szükség. A felnőttek részére 6, a gyermekek részére pedig 1 jártasság érhető el a játékban. A mai tipp ezekről fog szólni.

Cooking - Főzés

Ha csak az alapjátékkal rendelkezel, 3 könyvespolc közül választhatsz akkor, ha ezt a képességet szeretnéd fejleszteni. Ezek sorrendben a következők:

CheapPine Bookcase (250 $), Amishim Bookcase (500 $) és a Libri di Regina (900 $). A könyvespolcokat a BUY MODE - MISCELLANEOUS - KNOWLEDGE mappában találod. A könyvespolcra kattintás után válaszd a "Study Cooking" kifejezést.

Kiegészítők megjelenésével további lehetőségek merültek fel a Cooking jártasság fejlesztéséhez. A Livin' Large és a House Party még három könyvespolccal gazdagította a készletet. Ezek: The "Swing" Bookshelf (910 $), Galvanator Bookshelf (925 $) és az Ornery Owl Pioneer Bookcase (935 $). A SuperStar kiegészítő pedig egy kicsit komplettebb könyvespolccal állt elő. The Face of Shakespeare (2339 $) még Simed karizmájára is jó hatással van.

Ha a Cooking fejlesztése mellett valami másra is vágysz, akkor ajánlom a Hot Date vagy a Makin' Magic kiegészítőket. Az előbbi ugyanis a Boggs Home Canning Centert (815 $), az utóbbi pedig az Old Fashioned Butter Churnt (447 $) és a Wax 'n' Honey Makert (875 $) tartalmazza. Ezekkel lekvárt, vajat és mézet lehet előállítani. Mindhárom elemet a BUY MODE - MISCELLANEOUS - OTHER mappában találod. Csak a felnőtt Simek használhatják őket.

Mechanical - Műszaki

Ezt a képességet is lehet fejleszteni akkor, ha rendelkezel könyvespolcokkal, ezért ezt itt nem részletezem újra, megtalálod a Cooking jártasságnál. Ebben az esetben a "Study Mechanical" menüpontot kell választani.

A Livin' Large kiegészítővel hozzájutsz a KraftKing Woodworking Table-hoz (720 $). Ezzel, a csak felnőttek által használható tárggyal, kerti törpéket készíthetsz. Ha Simed félénk vagy nyers, ezzel az eszközzel gyorsabban növelheti Mechanical képességét. A BUY MODE - MISCELLANEOUS - CREATIVITY mappában találod.

A Makin' Magic kiegészítővel rendelkezők a Craft - A - Gargoyle (1.120 $) vízköpőkészítő munkapadhoz, valamint a Prick - Me - Not Spinning Wheel-hez (417 $), mellyel aranyfonalat szőhetsz. A munkapadot a BUY MODE - MISCELLANEOUS - CREATIVITY menüpontban találod, vízköpőt csak felnőtt Sim készíthet. A szövőgépet a BUY MODE - MISCELLANEOUS - MAGIC mappában találod.

Body (Atlétika)

Befolyásoló személyiség: Active (Aktív)

Az alapjátékkal két lehetőséged van ennek a képességnek a fejlesztésére. Az egyik az "Exerto" Benchpress Exercise Machine (700 $), a BUY MODE - MISCELLANEOUS - OTHER mappából, a másik pedig a Pool vagyis az úszómedence, melyet a BUILD MODE - WATER TOOL menüből érhetsz el. Ez utóbbi ára négyzetrácsonként 75 $, szükséges még hozzá az In-N-Out Ladder létra, 200 $-ért. Tény, hogy nagyon jól mutat a kertben, de a siker érdekében én inkább a fekvenyomó padot ajánlanám, hiszen azzal négyszer gyorsabban tudja Simed ezt a jártasságot fejleszteni.

Újabb lehetőségek a House Party és a SuperStar kiegészítőkben rejlenek. Előbbi a ToroTec Mechanical Bullt (5.678 $), melyet a BUY MODE - ELECTRONICS - ENTERTAINMENT menüben találod, míg az utóbbi egy másik kondigépet, a The Machine Workout Bench-et (2.099 $) tartalmazza. A rodeóbikát Simed képességeinek megfelelően használd, hacsak nem szeretnéd a földre pottyanva látva őt. Mindhárom gépet csak felnőtt Sim használhatja.

Charisma (Karizma)

Befolyásoló személyiség: Outgoing (Nyitottság, Közvetlenség)

Ezt a jártasságot leginkább a tükrök előtti beszéddel lehet fejleszteni. Az alapjáték három ilyet tartalmaz. A Narcisco Wall Mirrort (100 $), a Medicine Cabinet-et (125 $), valamint a Narcisco Floor Mirrort (150 $). Mindhármat a BUY MODE - MISCELLANEOUS - WARDROBE mappájában találjátok. A tükröket csak felnőtt Simek használhatják, kivéve a Medicine Cabinet-et, amelyet a gyerekek is, de számukra a "Practice Speech" parancs nem elérhető.

A kiegészítőkben is találunk tükröket, de már egyéb tárgyakkal is tudják a Simek ezt a képességüket fejleszteni. A Livin' Large kiegészítőben a Baroque Optilopticon (1.100 $) tükröt találjátok, a House Party-ban pedig a "Bezique's Folly" Card Game (502 $) társasjátékot. Ez utóbbinak a "Practice Parlor Game" parancsa a megoldás a karizma-hiányos Simek számára. Ez a menüpont gyermekek számára nem elérhető. A társasjátékot a BUY MODE - MISCELLANEOUS - RECREATION mappájában találod meg. A Hot Date és az On Holiday kiegészítő újabb tükröket tartalmaznak, az előbbi egyet, az utóbbi pedig kettőt. Ezek név szerint a kövekezők: FlatterMe Wall Mirror (436 $), Shaker Floor Mirror (303 $) és a Reflecto Wall Mirror (329 $), ez egyébként Mirror - Wall - Vacation néven is szerepelhet. Az Unleashed kiegészítő két papagája is szívesen segít Simjeidnek. Mr. Beau (749 $) és Speaky Scarlet (939 $) a BUY MODE - MISCELLANEOUS - PETS mappájából érhető el. A SuperStar kiegészítő The Face of Shakespeare-ját (2339 $) itt szintén kiemelném, hiszen ez az egyedüli olyan könyvespolc, amivel a karizmát is lehet fejleszteni. A "Practice Soliloquy" parancsot válaszd.

Creativity - Kreativitás

Befolyásoló személyiség: Playful (Játékosság)

Szerencsére ezt a képességet fejlesztő tárgyakat hamar meg fogod találni, mind a BUY MODE - MISCELLANEOUS - CREATIVITY mappában lesz. Az alapjáték egy festőállványt és egy zongorát tartalmaz. A "Dimanche" Folding Easel 250, míg a Chimeway & Daughters Piano 3500 Simoleonba kerül.

A Livin' Large kiegészítő két hangszerrel gazdagítja a játékot: a Beejaphone Guitar (580 $) gitárral, és a Liebefunkenmann Piano (5399 $) zongorával. A SuperStar pedig a Pianomatic Absolute Sound Keyboard-dal (4481 $) járul hozzá e jártasság növeléséhez.

Logic (Logika)

Az ide tartozó tárgyakat is könnyű lesz megtalálni, a BUY MODE - MISCELLANEOUS - KNOWLEDGE mappűban keresd őket. Az alapjátékban sajnos csak egy sakktáblával, a Chuck Matewell Chess Set-tel (500 $) tudod ezt a képességet fejleszteni.

A Livin' Large kiegészítő The "Concoctanation Station" (980 $) bájitalkotyvasztó készülékével dobd fel Simjeid mindennapjait, a Horrorwitz "Star-Track" Backyard Telescope-pal (2100 $) pedig az eget fürkészve növelheted a jártasságot. A Hot Date egy kültéri sakkasztallal "King Head" Outdoor Chess Table (999 $) kedveskedik, míg a Makin' Magic a Checker Set Too-val (399 $) egészíti ki a játékot. A bájitalkotyvasztó készüléket csak felnőtt Sim használhatja.

A tippet és a képeket Teteci készítette

My Sims Webáruház