Mindent a fákról

MySims városkánk jellemző tagjai a fák. A fák esszenciákat teremnek, és ha kivágjuk őket, szintén esszenciákat nyerhetünk belőlük, ezért igazán fontos, hogy megismerkedjünk gondozásukkal. A termő fáknak négy fajtája van - ezekről bővebben a Másodlagos esszenciák tippen olvashatsz - Világos termő fák, Sötét termő fák, Holt termő fák és Fém termő fák.

Ha egy fa közelébe mész, három lehetséges kapcsolatot tudsz kialakítani vele: Öntözés, Trágyázás és Kivágás. Ha szüretelni szeretnél, csak vidd a kéz eszközt a lombozatra, az egérrel kattintva markolj bele és az egér mozgatásával rázd meg. A lepottyanó esszenciákat most már összeszedheted.

Öntözés, Trágyázás vagy Kivágás.

Ha megöntözöd a fát, az hamarosan esszenciákat fog teremni.

Fém fák

A fém fákat nem vízzel, hanem olajjal gondozhatod.

Fa ültetése

Keress egy kertet, ahol már vannak fák. A városod kertjeit a Város - kert tippben megtalálod. A kertben mászkálva előbukkan az Ültess opció. Kattints rá. Elöször ki kell keresnünk a megfelelő magot. A felugró listában megjelennek azok a fán termő esszenciák, amikkel kis mysimed rendelkezik. Válaszd ki a megfelelőt, hogy elültethesd a magját.

A kis növényke azonnal megjelenik. Használjuk az Öntözés opciót, hogy növekedésre bírjuk. 3 öntözésnyi idő elég, hogy a fánk felnőjjön és teremni kezdjen.

Trágyázás

A trágyázással minden esszenciához hozzájuthatunk, amit a fánk éppen érlel. Így egyszerre nagyobb mennyiségü esszenciát gyűjthetünk, mintha csak szüretelnék, azonban ez a tevékenység meg is sebzi a fánkat. Ha egy sebzett fát újra trágyázol, akkor a fa kiszárad, többé már nem terem. Legyünk hát figyelmesek. Egy sebzett fát Öntözéssel gyógyíthatsz meg (nagyjából két-három öntözésnyi idő alatt gyógyul fel egy fa). A sebzett fák elszíneződnek, ínnen ismerheted fel őket.

Trágyázás először

Trágyázás másodszor

Kiszárad világos/sötét fa

Trágyázott Holt fa

Nem termő holt fa

A fém fák sem teremnek többet a második trágyázás után.

Favágás

Favágásra több okból is szükség lehet. A fák másodlagos esszenciákat rejtenek, ezek a világos fa, sötét fa, holt fa és fém esszenciák. Ezekhez csak favágással juthatsz. Fát akkor is érdemes vágni, ha kertedben másfajta fákat nevelnél, és kifutsz a helyből.

Kattints a megfelelő opcióra, és vágd ki a fát, majd gyűjtsd be az esszenciákat.

A fém fákat az Olvaszd le opcióval tudod "kivágni".

A kivágott fák helyén ottmarad a rönk. Ez a rönk ugyanúgy foglalja a helyet, mint az élő fa, ezért csak akkor tudsz új fát ültetni a kertbe, ha ezeket eltünteted. Menj a rönkhöz, és válaszd a Taposs opciót.

A tippet készítette: Mazsola

A tippet Emily Andrews-nak ajánlom, aki nagyon szeretett ültetni, trágyázni és öntözni. :)

My Sims Webáruház