Rejtett szigetek felfedezése

Isla Paradiso szomszédságát ködbe burkolózó titkos szigetek veszik körül. Ezek a szigetek eredetileg csak ebben szomszédságban találhatóak meg, de a buydebug menüben más városokban is létrehozhatjuk őket.
A szigetek felfedezése előtt az őket körülvevő köd miatt akadozhat a szomszédság.

Összesen 8 rejtett sziget van a játékban, mindegyiket más módszerrel lehet elérhetővé tenni. Ha egy szigetet sikerül feloldani, a köd eltűnik, és a sziget annak a simnek a tulajdonába kerül, aki felfedezte. Akár második otthont, vagy szállodát is lehet építeni rajta, de ha nincs rá szükségünk, jó pénzért el is adhatjuk.

 

A felfedezhető szigetek:

1: Berill-zátony

2: Búvárbarlang

3: Ötölsh-atoll

4: Kacs-atoll

5: Menedék-sziget

6: Sellő titka

7: Fosztogató rejteke

8: Plumbob-sziget

 

Berill-zátony

Ezt a kis szigetet a legkönnyebb felfedezni, csak oda kell úszni, vagy hajókázni hozzá. Jutalomra itt nem számíthatunk.

 

Búvárbarlang

Az egyik víz alatti barlang (Gyöngymélye) kijárata vezet erre a szigetre, felfedezéséhez a simeknek el kell érniük a Búvárkodás jártasság legfelső szintjét.
A szigeten kincsesláda található, benne: 1200§, némi arany, vas, palládium és ezüst.

Ötölsh-atoll

Ehhez a szigethez 5-ös csillagszintet kell elérni a szállodával.

 

Kacs-atoll

Ennek a szigetnek a feloldásához a simeknek az Életmentő karrierben 35 fuldoklót kell kimenteniük.

 

Menedék-sziget

A sziget felfedezéséhez lehetőségek láncát kell teljesíteni. A lehetőséget úgy kaphatjuk meg, ha egy szállodában becsekkolunk és kaland után érdeklődünk a front desknél. Összesen 6 lehetőséget kell teljesíteni, melyek közt például hínárgyűjtés és cápaharc is szerepel.
A szigeten egy kis kunyhó is található.

Sellő titka

Ha a sim összebarátkozik egy sellővel, és utána egy merülőhelyen találkoznak, a sellő el fogja őt vezetni erre a titkos szigetre.

Fosztogató rejteke

A sziget feloldásához 4 térképdarabot kell megtalálni. A darabokat lehetnek kincsesládákban, vagy palackpostán is rájuk találhatunk. Ha megvan mind a négy, összeállításukkal elérhetővé válik a sziget. Illetve megvehetjük simünknek "A felderítetlen sziget térképe" életcéljutalmat is 25000 pontért. A kincsesláda 1200§-t, és drágaköveket tartalmaz.

Plumbob-sziget

A simeknek meg kell találnia egy üzenetet egy palackban, ami ennek a szigetnek a térképét tartalmazza. Ha megtalálják a térképet, látható lesz a sziget.
A szigeten lévő kincsesládában találunk 3333 Simoleont, egy nagy kristály alakú Szivárványkövet és "A plumbob evolúciója" című 12000§ értékű festményt.

Könnyebb megoldásként a titkos kód beírása után a "discoverAllUnchartedIslands" kóddal fel tudjuk oldani az összes szigetet, anélkül, hogy felfedeznénk őket.
 

A tippet Nana készítette.

My Sims Webáruház