Új színek

Van egy olyan ruhadarab vagy egyéb a Sims 2-ben, aminek a formája tetszik, de a színe nem jó? Ez könnyedén megoldható!

Elsőnek is nyisd meg a Formatárat, és válaszd ki azt a textúrát, melyet más színben akarsz látni. Én most ezt a nadrágot fogom átszínezni. De akár hajszínnel is végigjátszható.

Kiválasztott textúra exportálása…

Nevezd el a textúrát, és kattints a pipára.
Most jön az átszínezés. Ehhez az MS Office Picture Managert használom.

Start -> Minden program -> Microsoft Office -> Microsoft Office eszközök -> Microsoft Office Picture Manager.

Azután ez a sorrend: lenyitod a Dokumentumokat a ,,+” jellel, ugyanígy az EA Games-t is, majd a The Sims 2-t, és a Projects-t is, ott pedig kikeresed azt, amilyen néven elmentetted a textúrádat. Az első képet válaszd ki, a színeset.

Íme, itt is vagyunk. Most kattintsatok fent a ,,Képek szerkesztése” gombra, ahogyan a kép is mutatja.

Most jobb oldalt egy másik panel ugrik elő. Ott válaszd ki a ,,Szín” lehetőséget.

Most ezt fogod látni. A Mértékkel tudod szabályozni az Árnyalat mértékét. Ha ilyen alapállapotból jobbra húzod a kis nyilat, akkor pirosabb, míg ha balra, akkor meg kékebb lesz a kép. Az Árnyalattal a színt választjuk ki. A Telítettség pedig arra való, hogy milyen sötét legyen a kiválasztott szín. Ha jobbra húzod világosabb, ha balra, akkor meg sötétebb lesz a kiválasztott textúrád!
Nyugodtan kísérletezz vele, amikor kész van, mentsd el.
Így is szép a ruha, de ha akartok rajta finomítani, akkor használjátok a ,,Fény és kontraszt” lehetőséget is.
Egy érdekesség! Amikor elmented, akkor jobb oldalt minden alapállapotban lesz, így ha sötétebb textúrát akarsz, akkor megint ugyanúgy sötétíted, mint az előbb.

Én így készítettem egy zöld nadrágból fehéret!
Most nézz rá újra a Formatárra. Ha olyan ruhát választottál, aminél állítható az öltözék típusa, most kiválaszthatod. Az önmagába visszatérő nyíl a frissítés (1.) - erre kattintva leellenőrizheted a munkádat. Ha a képszerkesztőben új színt adsz a nadrágnak, és újra elmented, megnézheted a változást a simeden, ha ismét erre a gombra kattintasz. Ha elégedett vagy, akkor nevezd el az új színű ruhát (2.), majd exportáld a játékba (3.)

A képen néhány átszínezés ötletet láthattok, amiket a tipp segítségével kreáltam. Csak használjátok a képzelőerőtöket!

Ha ugyanannak a ruhának még további színeket szeretnél, akkor mindent elölről kell kezdened. (Új projektet kell létrehoznod.)

Tipp: Az elkészült munkádat a Dokumentumok/EA GAMES/The Sims 2/SavedSims/ mappában fogod megtalálni, package fájlként. A package fájl neve megegyezik azzal, aminek importáláskor elnevezted. (Némi random karakterrel az elején, például xyzxyz_fehérnaci). Ha ezt kimásolod, megoszthatod másokkal is, hogy a saját játékukban használhassák.

Jó munkát!

A tippet Csajszyh készítette.

 

My Sims Webáruház