Időkalauz - időutazás

Az Előre a jövőbe! kiegészítővel - ahogy a nevéből is sejthető - simünk képes egy időkapu segítségével a jövőbe utazni, amely akár többféle is lehet.

Ha telepíted a kiegésztőt és elindul a játék, belépsz simed háztartásába megjelenik egy időkapu, amiről a játék üzenetet is küld. Rákattintva simed megvizsgálhatja azt. Ezután az időkapu aktiválódni fog és egy időutazó, név szerint Emit Relevart jelenik meg az időkapun át és üdvözli simedet. Azonban mielőtt még használhatnád az időkaput, végre kell hajtanod egy feladatot, amire az időutazó kér meg. Meg kell találnod a telkeden öt akkumulátorcellát. Ez egy viszonylag könnyű feladat, hiszen ezek az akkumulátorcellák nincsenek elrejtve és több is van belőlük 5-nél. Miután felszedtél öt darabot, a többi el fog tűnni, és annyi dolgod marad, hogy odaadod Emit-nek.

Az Időkalauz

Az időutazó megérkezésekor átad simednek egy időkalauzt, amit az eszköztáradban találhatsz meg a gyűjteményrendező mellett. Az időkalauzhoz úgy férsz hozzá, hogy az eszköztáradban rákattintasz.

Ebben az időkalauzban három dolgot tudsz megnézni:

- Az első az az, hogy milyen jövőkép van jelenleg életben. Ezeket a jövőképeket te váltogathatod.

- A következő, amit meg tudsz nézni azok a leszármazottjaid.

Minimum egyszer el kell menned a jövőbe ahhoz, hogy az időkalauz ki tudja mutatni, hogy kik is a te leszármazottjaid, mekkora a vagyonuk és hogy mekkora a háztartás mérete. A simed jelenben levő vagyona befolyásolja a leszármazottjai vagyonát és a simed családjának jelenben levő mérete is manipulálhatja a leszármazottak számát.

- Legvégül pedig megnézheted az életműszobrokat. Ezeket a szobrokat simed az ott felsorolt feladatok teljesítésével kaphatja meg. Simed akár mind az öt életműszobrot is megkaphatja.

Időportál, Időutazás

Simed az időportálra kattintva több opció közül választhat. Ha az időutazó éppen nincs a jelenben, akkor az 'Idézzen meg egy időutazót' opcióra kattintva, a jelenbe hívhatod Emit Relevartot. A következő opció az 'időkapu deaktiválása' ez arra használható, hogy kikapcsolhasd az időkaput. Az 'állítsa vissza a téridő-kontinuumot' opció csak 10. színtű modern technológia jártassággal használható. És az utolsó pedig az 'utazzon a jövőbe' ennek segítségével simed ellátogathat Oasis Landing városába. Itt az időutazó simoleon fejében küldetéseket ad neked, ezzel is bemutatva a város részeit.

 • Repkedj a városban háti rakétával!
  Az időutazó ad neked egy háti rakétát amit az eszköztáradban találhatsz meg. Erre kattintva azt felveheted. Majd simedre kattintva megjelenik egy 'háti rakéta' menüpont, ahol kiválaszthatod a 'repkedés'-t.
 • Üdvözölj egy plumbotot, és utasítsd, hogy magyarázza el a funkcióját!
  Ehhez a feladathoz meg kell keresned egy plumbotot és üdvözölnöd kell. Ezután a plumbotra kattintva a 'plumbot' menüpontban találhatsz egy olyan opciót, hogy 'magyarázza el a funkcióját' erre kattintva teljesítheted ezt a feladatot.
 • Állítsd be egy plumbot jellemvonás chipjeit!
  Ismételten találnod kell egy plumbotot vagy az előző plumbotra kattintva kiválaszthatod az ' állítsa be a jellemvonáschipeket' opciót. A feladat teljesítéséhez az időutazó ad neked három jellemvonáschipet. Ha más plumbotján hajtod végre a feladatot, lehetőleg ne szedjél ki belőle chippet mert megjelenik egy üzenet, miszerint ezt a plumbot családja udvariatlanságnak vette.
 • Adj pacsit egy plumbotnak!
  A barátságos menüpontban találhatod meg az 'adjon pacsit' opciót.
 • Vegyél egy szintetikus italt az önkiszolgáló étteremben!
  Meg kell keresned a városban az önkiszolágó éttermet. Ennek az étteremnek a közepén pultok vannak, ezeken pedig szintetikus italkészítő gépek. Ezekre kattintva rendelhetsz magadnak üdítőt.
 • Olvasd el egy életműszobor feliratát!
  Az életmű szobrok mind egy parkban vannak. Ha ott rákkatintasz a szoborra elolvashatod a feliratot.
 • Vizsgáld meg a titokzatos ajtót a pusztaságban!
  A pusztaság az egy sivatagszerű hely a város mellett. Annak nagyjából a közepén lehet találni egy olyan helyet, hogy 'becsapódási pont'. Ha odamész, ott találni fogsz egy "űrhajó" szerű dolgot, aminek az oldalán van egy ajtó. erre kattintva megvizsgálhatod azt.
 • Tárj fel egy törmelékkupacot!
  A pusztaság tele van törmelék kupacokkal. Elég egy törmelékkupacot feltárnod ahhoz, hogy simed teljesítse a feladatot. Ezek a törmelék kupacok rejtik a titokzatos ajtó kulcsának darabjati. A titokzatos ajtó kulccsa négy darabban van. Ha ezeket megtaláltad ott lesznek az eszköztáradban ahol összerakhatod a darabokat.
 • Beszélj az időutazóval!

Életmű szobrok

Kattints a képre, hogy nagyobban is megnézhesd.

  Szobor neve Leírás Feladatok Jutalom
Időfelelős

Miután a soros szeszélyéből találkozott életútja a rejtélyes időutazóval, Emit Relevart összebarátkozott vele, és megkezdte az idővonal-manipuláció művészetének elsajátítását.

Válj az időutazó legjobb barátjává, majd...

Változtasd meg a jövőt disztópikussá és utópikussá, végül

Javítsd ki az idővonalat, és állítsd vissza a jövőbeli Oasis Landing normál állapotát.

(a normál állapotot az időkapura kattintva tudod visszaállítani, de csak 10-es szintű moderntechnológia jártassággal.)

Megkapod az Idő távirányítót, amelynek segítségével egyetlen gombnyomással váltogathatsz a különféle idővonalak között.

Neves Simbarát Kevés simnek van akkora szerencséje, hogy nyerjen a lottón, és Korina Vajkai még ebben a mezőnyben is ritka madár: ő ugyanis kész volt továbbadni nyereményét! Nagylelkűsége a szebb jövő építésének alapköve volt.

Nyerj a lottón a jelenben, majd ...

Adományozz 50000$ összeget a Tervezett Jövőért alapítványnak a jelenben a városházán.

(a jövőbe utazva megnézheted mik is a nyertes lottószámok a jelenben.)

Tanulj meg lemondani a simoleonjaidról a simtársaid javára.
Plumbotikai úttörő

Hihetetlen mérnöki tehetségének köszönhetően Izidóra Ciprus megalkotta a világ első fejlett plumbotját. Mesterséges személyiséggel ruházta fel, és ezzel a modern plumbotika egyik meghatározó alakjává vált.

Készíts egy 'ultramodern' minőségi besorolású plumbotot a jelenben, majd...

Szereld fel a plumbotodat a 'mesterséges személyiség' jellemvonáschippel a jelenben.

Gyorsabb ütemben fejlesztheted kapcsolatodat a plumbotokkal, és több simoleon üti a markodat az eladásukkor.
Ragyogó előadóművész Míg a többiek inkább elriasztotta az új hangszer gondolata, Filemon Puska fejest ugrott a LézerRitmaTron világába, és technikáját tökélyre csiszolva egy teljes zenei műfaj meghatározó alakjává vált.

Érd el a LézerRitmaTron jártasság 10. szintjét, majd...

Gyűjts össze a jelenben 10 különböző nézőt, illetve hallgatót a LézerRitmaTronon játszva!

Automatikusan szorosabbá válik a kapcsolatod azokkal, akik néznek vagy hallgatnak, amikor a LézerRitmaTronon játszol.
Trendteremtő

A divat világban nem úgy zajlik ez alkotás folyamata, mint a legtöbb művészetnél: sokkal nagyobb szerepet kap a rögtönzés. Tatjána Sarginya egyedi stílusa olyannyira elterjedt, hogy mára egyet jelent a csodálatos szabad jövőképpel.

Állíts fel egy ruházati bemutatóállványt a jelenben, majd...

Várd meg, amíg 4 sim használja a jelenben az öltözéke megtervezéséhez.

A közeledben lévő simek időnként leutánozzák az öltözéked.

 

Jövőképek

Jövőképek feloldása:

A jövőképek feloldásához az időutazó segítségét kell kérned. Ő segít megváltoztatni a jövőt azzal, hogy elmondja, milyen feladatokat kell végrehajtanod a jövő megváltoztatásához. De csak akkor változtathatod meg a jövőt, ha 1. szintű modern technológia jártassággal rendelkezel.

Disztópikus jövő:

Évtizedek önző, felelőtlen döntésein keresztül a simek túlfeszítették a húrt, a szakadék szélére sodorva Oasis Landing városát. A járdákat szemétdombok tarkítják, meteorok szaggatják a tájat, és veszedelmes hasadékok csalogatják a kalandorokat a kincs ígéretével.

 • Használd a meteormágnest három alkalommal!
  A meteormágnest az eszköztáradban találhatod, rákattintva használhatod.
 • Vegyél részt az Apokalipszis várók gyűlésén a városházán!
  Menj el a városházára és vegyél részt a gyűlésen.
 • Győzz meg hat simet arról, hogy leszakad az ég!
  Keresned kell hat simet, akikre rákattintva meggyőzheted őket arról, hogy leszakad az ég. De nem mindenki fogja neked elhinni. A zseni személyiségjeggyel rendelkező simek nem fognak hinni simednek és megharagszanak rá.
 • Pocskondiázd a természetet hat sim előtt!
  Keress hat simet, akikre rákatitntasz és kiválasztod a 'pocskondiázd a természetet' opciót. De nem mindenki fog ebben csatlakozni hozzád. A természetbolond, a környezettudatos és a rendszerető simek megharagszanak a simedre ha ezt megpróbálod náluk.

Utópisztikus jövő

Oasis Landing évszázadok bohókás történetei által megihletett simjei földi paradicsomot hoztak létre! Harmattal telt kelyhű virágok pettyezik a tájat, és a helyiek különös aranylelőhelyekre bukkannak. A város lakói vidáman járnak, bolondos integetéssel köszöntve egymást

 • Tapogass le három nevető simet
  Három simet kell 'letapogatnod'.
 • Használd magadon a szivárványharmatot!
  Az eszköztáradban találhatsz szivárvány harmatot. Kattints rá és válaszd a 'használja önmagán' opciót.
 • Használd a harmatot 6 másik simen!
  A szivárványharmatra kattintva választhatod a 'használja másik simen opciót'. Ezt használhatod egy simen többször is, nem szükséges keresned hat simet.
 • Látogass el a Katonai Támaszpontra!
  Látogass el a Katonai Támaszpontra. Itt simed körülbelül egy óráig marad.

Normál jövő

Oasis Landing elrejtett kincsekkel és felfedezésre váró helyekkel teli, élettől nyüzsgő város. Akár a pusztaságban kalandozol, akár botversenyekre jársz vagy a technológiát elutasító remetékhez látogatsz Oasis Landing városa tömérdek látnivalót tartogat.

A normál jövőt úgy állíthatod vissza, hogy az időkapura kattintva az 'állítsa vissza a térídő-kontinuumot' opciót, ami csak 10. szintű modern technológia jártassággal lehetséges.

A tippet készítette: Castiel

My Sims Webáruház