Jártasságfejlesztés gyerekkorban

Tipegőként fejleszthető jártasságok

Formadoboz

A formadoboz jártasság Rejtett jártasság (Hidden Skill) csak tipegőknek érhető el. Három szintje van, az első és a harmadik szinten kapunk üzenetet, és van jártasság-mérő a sim feje felett tanulás közben. A Logika jártasság előfutára, valódi logika jártassággá gyerekkorban válik. A tipegő simek egyedül is használhatják.

Fejlesztő könyvek: Logika

A tipegőkori logikafejlesztés könyvekből is megvalósulhat. Három kötet három jártasságpontot eredményez. Könyvből gyerek vagy annál idősebb sim olvashat fel tipegőknek, de önálóan is lapozgathatnak. Ehhez viszont előbb ki kell venned a könyvet a szekrényből/eszköztárból és elhelyezned a tipegőnek a földön! Rejtett jártasság, tanulás közben a sim feje felett nincs jártasságmérő, de arról kapunk üzenetet, ha már befejeződött a könyv. Valódi logika jártasságá gyerekkorban válik.

A Formadoboz és logikakönyvek "hatása" gyerekkorban összeadódik. Így egy gyerekkorú sim akár a 6. szinten is kezdheti valódi logikája fejlesztését.

 

Xilofonjáték

A xilofon jártasság Rejtett jártasság (Hidden Skill) csak tipegőknek érhető el. Három szintje van, az első és a harmadik szinten kapunk üzenetet, és van jártasság-mérő a sim feje felett tanulás közben. A Hangszer jártasságok előfutára, valódi gitár/dob/nagybőgő/zongora jártassággá kamaszkorban válik. A tipegő simek egyedül is használhatják.

 

Fejlesztő könyvek: Festés

A tipegőkori festésfejlesztés könyvekből valósulhat meg. Három kötet három jártasságpontot eredményez. Könyvből gyerek vagy annál idősebb sim olvashat fel tipegőknek, de önállóan is lapozgathatnak. Ehhez viszont előbb ki kell venned a könyvet a szekrényből/eszköztárból és elhelyezned a tipegőnek a földön! Rejtett jártasság, tanulás közben a sim feje felett nincs jártasságmérő, de arról kapunk üzenetet, ha már befejeződött a könyv. Valódi festés jártassággá gyerekkorban válik.

Fejlesztő könyvek: Írás

A tipegőkori írásfejlesztés könyvekből valósulhat meg. Három kötet három jártasságpontot eredményez. Könyvből gyerek vagy annál idősebb sim olvashat fel tipegőknek, de önállóan is lapozgathatnak. Ehhez viszont előbb ki kell venned a könyvet a szekrényből/eszköztárból és elhelyezned a tipegőnek a földön! Rejtett jártasság, tanulás közben a sim feje felett nincs jártasságmérő, de arról kapunk üzenetet, ha már befejeződött a könyv. Valódi írás jártassággá gyerekkorban válik.

Gyermekként fejleszthető jártasságok

! A gyermekkorú simek a fejlesztő könyveket, a xilofonjátékot és a formadobozt már nem használhatják. 

! Ha a felnőttek jártasság-könyvekből olvasnak fel esti mesét gyermekeiknek, akkor az előfejlesztheti jártasságukat. 

Építőkockák

Az építőkockák jártasság Rejtett jártasság (Hidden Skill) csak gyerekeknek érhető el. Három szintje van, az első és a harmadik szinten kapunk üzenetet, és van jártasság-mérő a sim feje felett tanulás közben. Az Ezermester jártasság előfutára, valódi ezermester jártassággá kamaszkorban válik.

Játéktűzhely

Az játéktűzhely jártasság Rejtett jártasság (Hidden Skill) csak gyerekeknek érhető el. Három szintje van, az első és a harmadik szinten kapunk üzenetet, és van jártasság-mérő a sim feje felett tanulás közben. A főzés jártasság előfutára, valódi főzés jártassággá kamaszkorban válik. Gyerek simjeink olyan ételeket készíthetnek a játéktűzhely segítségével, amit később már nem lesz lehetőségük. Erről bővebben a Sütivásár tippben olvashatsz.

Cserkészkedés

A Cserkészkedés jártasság csak gyermekkorban érhető el. 3 szintje van, de mellékesen fejlesztheti a kertészkedést is. Szakkörre kell beíratni a gyermeket ehhez.

Balett

A Balett jártasság csak gyermekkorban érhető el. 3 szintje van. Szakkörre kell beíratni a gyermeket ehhez.

Atlétika

Ugróiskolával és úszással fejleszthető. Rejtett jártasság, kamaszkorban válik valódi jártassággá.

! Az iskolás korú gyerekek a tanulmányi kirándulások során nem ritkán különböző jártasságpontokkal gazdagodnak.

 

Valódi jártasságok gyermekkorban

Logika - előfejleszthető tipegőkorban

Festés - előfejleszthető tipegőkorban

Írás - előfejleszthető tipegőkorban

Fotózás - nem előfejleszthető - Világ körül kiegészítővel

Búvárkodás - nem előfejleszthető - Szigetvilág kiegészítővel

Egyéb rejtett jártasságok

Gyermekkortól fejleszthetők, de rejtett jártasságok maradnak a későbbiekben is:

Úszás, Ugróiskola, Trambulin, Jégkorcsolya, Hódeszka, Korcsolya, Vizilufi-csata, Hógolyócsata, Sakk, Dominó, Homokvár építés, Hóember építés.

 

Kapcsolódó tartalom:

Sütivásár

Könyvek az alapjátékban

Jártasságok

A tippet Mazsola készítette.

My Sims Webáruház