Szállodaüzemeltetés

A Szigetvilág kiegészítővel ezentúl simeidnek lehetősége nyílik arra, hogy kitanulják a szállodaüzemeltetés rejtelmeit.

Új életcél

Szálloda vásárlása, eladása

A kezdetek

Fejlesztések

Alkalmazottak

Csillagszint növelése

Szállodák Isla Paradiso-ban

 

Életcél, életreszóló boldogság:

Új életcél is érkezett, az "Üdülőbirodalom", simed úgy teljesítheti, ha van minimum 1 darab 5 csillagos szállodája és keres 40.000 simoleont szálloda üzemeltetésből.

Az életreszóló boldogságot pedig Hotelmágnásnak hívják. A Hotelmágnások minden bevételük után bónusz bevételre tesznek szert.

Mihelyt sikerül az első szállodát ötcsillagos hotellé fejleszteni, hozzáférhetővé válik számodra az egyik titkos sziget.

Szálloda vásárlása:

Ahhoz, hogy szállodát vásárolj, rá kell kattintanod a telefonodban található Ingatlan-és Utazási szolgáltatások menüre és válaszd a Váljon üdülőhely-tulajdonossá opciót. Ezután a térképet fogod látni, ahol kiválaszthatod a telket.

Vásárlás során a rendszer felajánlja, hogy kezdő szállodatulajdonosként ingyen megkaphatod Hobart-menedékét, ami egy kissé lepukkant szálloda, de sok benne a fantázia és segítségével megismerkedhetsz a szállodaüzemeltetéssel.

Választhatsz üres telket amire szállodát építhetsz vagy feloldhatod az egyik rejtett szigetet a nyolcból. Okosabb döntés a tengerparton található üres telkeket választani, azért, hogy a vendégek jobban el tudják magukat foglalni tengeri tevékenységekkel.

Ha van több százezer simoleonod akár meg is veheted valamelyik luxusszállodát a szigeten. A szigeten 3 szálloda található: Hobart menedéke, Csillámfövény és La Costa Verde.

Több szálloda vezetése egyszerre:

A szállodaüzemeltetés nem igényel egész simet, simed nyugodtan vállalhat bármilyen karriert mellette, a kezdetekben a plusz bevétel még segítségére is van a szálloda könnyebb fejlesztésében. Megfelelő személyzettel a szállodaüzemeltetés magától megy.

Ha az első szállodádat akarod elkezdeni, csak vedd meg Hobart menedékét, hogy megtanuld az alapokat, amik segítségedre lesznek a jövőben.

Szálloda eladása:

Ha a szállodának magas a csillagszintje, akkor sokkal több az értéke mint amennyért te megvetted. Úgy is eladhatod a szállodádat, ha rákattintasz a telefonra, és rákkatintasz a mérje fel az ingatlanpiacot opcióra. Amikor erre rákattintasz akkor megjelenik egy lista az épületeidről, amikor rákattintas az épületre amit el akarsz adni, akkor alul rá tudsz kattintani az eladás ikonra.

Szálloda vezetésének a megkezdése:

Szállodatulajdonosként a te dolgod, hogy fejleszd a szállodádat. Legfontosabb feladatod az, hogy fejleszd a csillagszintet és emeld az árakat, ahhoz, hogy magasabb profitot érjél el. Fontos azonban, hogy az árak és a nyújtott szolgáltatások összhangban legyenek egymással. Ha kevés szolgáltatást nyújtasz a vendégeknek, nem fogják a magasabb árakat kifizetni. A szálloda pénzügyei ablakban megnézheted, hény vendég van a szállodádban, hányan férőhelyes a szálloda, mennyi a bevételed és mennyi a költséged. A profitot ugyanúgy beszedheted mint más közösségi telkeknél a telekre kattintva. A profit beszedése mellett persze fejlesztened is kell a szállodádat. A profit mindig reggel 7 órakor érkezik.

Vendégek és árak:

Ahhoz, hogy beállítsd a szállásdíjakat, a recepciós pultra kell kattintanod, ahol a szállásdíjak beállítása opciót kell választanod. Három lehetőség van: Alacsony, Közepes, Magas. Az árakat a foglalt szobák száma és a csillagszint alapján határozd meg. Ha a foglalt szobák száma alacsony, akkor csökkentened kell az árakon vagy fejlesztened kell a szállodádat.

Csillagszint és fejlesztések:

Ahhoz, hogy növeld a csillagszintet, fejlesztened kell a szállodádat. Vannak olyan dolgok, amik növelik a csillagszintet, pl: a VIP szobák, a medencék, és minél több férőhelyes legyen a szállodád. Amikor szállodafejlesztésnél megjelenik egy kék plusz jel, az azt jelenti, hgy amit leraktál,az fejleszti a csillagszintedet. A csillagszintet az is növeli, ha megismered a vendégeidet, folyamatosan biztosítasz nekik élelmet és gondoskodsz arról, hogy jó érezzék magukat.

Ha nagyobb fejlesztéseket szeretnél véghez vinni, a recepciós pultra kattintva bezárhatod szállodádat.

Ha hatalmas fejlesztéseket is viszel véghez a játékba, egy nap alatt maximum egy csillagszintet léphetsz. Szóval ha szeretnél pénzt spórolni a csillagszintet emelkedéséig, csak a szükséges fejlesztéseket hajtsd végre.

Szálloda tornyok:

Minden szálloda tornyot lehet fejleszteni, kivéve a bungallókat. A fejlesztés és a fentartás ára a táblázatban van összefoglalva. Mindegyiket az első szinttől lehet fejleszteni kétszer. Ez növeli a férőhelyek számát. A toronyra kattintva, kérhetsz szobaszolgálatot, ami az első két szinten 25 simoleonba kerül, a harmadik szinttől pedig elérhetővé válnak a fürdőházi szolgáltatások is, amelyeknek az ára 50 simoleon.

Név: Ár: Fejlesztés ára: Férőhelyek: Karbantartás ára:
Trópusi Álom Bungalópark 800 nincs fejlesztés 9 40
Tengerparti szállodatorony 1.500 5.000, 10.000 15, 25, 40 50, 250, 500
Spanyol stílusú nyaralóház 1.600 5.000, 10.000 15, 25, 40 50, 250, 500
Öko-Modern szállodatorony 3.000 10.000, 25.000 30, 50, 70 250, 600, 1750

VIP szobák:

A VIP szobák férőhelyének a száma attól függ, hgy hány ágy van a VIP területen. Lehet több VIP terület is. 20% esélye van annak, hogy egy sim VIP szobát fog kivenni. A játék nem engedi, hogy csak VIP szobák legyenek a játékban, mert a játék megköveteli, hogy legyen minimum egy szállodatornyod és szükség van recepciós pultra is,különben a szállodád bezár. Ezen kívül ha minden más terület VIP lesz, nem lesz akkora a bevétel, mert a szállodatornyokban sokkal több sim fér el.

Ahhoz, hogy létrehozz egy VIP szobát, csak építened kell egy egyszerű szobát a szállodád területén. Az ajtóra kattinvta olyan opció jelenik meg, hogy VIP ajtózár beállítása, erre kattintva a szobába ezentúl csak a VIP simek léphetnek be.

Egy vagy kettő VIP szobának a hozzáadásával a csillagszinted emelkedni fog.

Büféasztalok:

Az étkeztetés alapjai a büféasztalok, amik körülbelül 300 simoleonba kerülnek. Ahhoz, hgy az asztalon étel is legyen, rá kell kattintanod és be kell állítanod, a fenntartás ára attól függ, hogy milyen minőségű ételt szolgálsz fel. Az első az étel minőség beállítása. Az alacsony étel minőség (fentartása 5 simoleon) rossz ötlet, mert negatív hangulatjelzőket kapnak tőlük a simek. Közepes minőség (fenntartása 10 simoleon) és a Magas étel minőség (fentartása 20 simoleon), ami pozitív hangulatjelzőket ad a simeknek. A büfé asztalokkal nincs különösebben nagy probléma, ha kb.3 simóránként cserélve van rajta az étel.

A másik opció az ételtípus beállítása. Vannak vendégek, akik olyan különleges ételekért akarnak megszállni szállodádban, mint például a Sushi és a Dim Sum. De ne csak ezeket tálald, mert a simeknek szükségük van a többi étkezésre is. Ha nincs kedved bajlódni az ételek cseréjével, akkor állíts fel minél több büféasztalt és mindegyiken másfajta ételt szolgálj fel. (Célszerű legalább 6 asztalt felállítani.)

 • Semmi: ezt akkor használd ha mozgatni akarod az asztalt
 • Reggeli: 8 órakor esedékes tálalni, fontos
 • Ebéd: Délben kell tálalni, fontos
 • Vacsora: Délután 6 órakor kell tálalni, fontos
 • Gyerekmenü: szükséges, az olyan simek használják akik gyerekkel érkeztek
 • Desszert: a simek szeretnek nassolni
 • Vegetariánus: vannak olyan simek akik jobban szeretik a vegetáriánus ételeket
 • Dim Sum: bizonyos simek szeretik az ételkülönlegességeket
 • Sushi: bizonyos simek szeretik az ételkülönlegességeket

Büfék:

A büfékben a simek nassolni valókat és üditőket vehetnek meg. A büfék is jól jönnek, ha szeretnéd emelni a csillagszintedet. A büfék működtetéséhez alkalmazottat kell felvenned hacsak nem akarsz egész nap a büfé mögött ácsorogni. Az étel minőségét itt is be kell állítanod. Szintén van Alacsony minőségű (15 simoleon/nap), Közepes minőségű (25 simoleon/nap) és Magas minőségű (50 simoleon/nap). Mint mindig a magas minőség a legjobb választás. A szálloda árának felvitelében az is segít ha az étel, amit felszolgálsz jó minőségű. A személyzet fizetése 25 simoleon műszakonként és 50 simoleon az éjszakai műszak ára. Kétféle büfé van és mind a kettőben ugyanazokat az ételeket lehet felszolgálni: Öko-Modern Gasztrobázis (1025 simoleon) és a Temgerparti büfé (950 simoleon). Azt válaszd amelyik jobban tetszik.

Ha nincs fent a Leszáll az Éj kiegészítő és nincs mixered vagy nincs helyed a Medencebárnak, akár lerakhatsz egy bárpultot is és akkor a simek kiszolgálhatják magukat innivalóval. Vagy ha szeretnéd, te is főzhetsz, illetve készíthetsz italokat a vendégeknek.

Dolgozók, Karbantartók:

Ahhoz, hogy szállodád rendessen fusson szükség van alkalmazottakra is. A bérük nem olyan magas, hogy nagyon lehúzza a profitodat. A recepciós pultra, az alkalmazottra vagy a munkaterületükre kattintva beállíthatod a munkaruhájkat. Négy helyre lehet simeket felvenni:

 • Recepciós: Elintézi a be/ki jelentkezéseket a szállodádban és moszkitó riasztókat árul (80 simoleon) a vendégeknek. A Nappali és az Éjszakai műszakért 25 simoleont kapnak a dolgozók. A hajnali műszakért pedig 50 simoleont.
 • Büfé Dolgozó: Ételt szolgál fel a büfékben. Ide felesleges hajnali műszakot elrendelni, inkább maradj az éjszakai és a nappali műszaknál.  
 • Mixer: Ha van Leszáll az Éj kiegészítőd, akkor lerakhatsz bárpultokatkat és hívhatsz mixereket a telefonodon.
 • Medencebárok: A medencés bárok 4.100 simoleonba kerülnek, ami nem kevés pénz. Ezért, ha van a Leszáll az Éj nevű kiegészítőd és spórolni szeretnél inkább vegyél rendes bárpultot és hívj mixert.

A karbantartók szükségesek a szállodád működtetéséhez. Ugyanis mint általában ha egy sim sokszor használ valamit, az eltörik vagy piszkos lesz, és ugyebár nem minden sim mosogat el maga után. Itt is 3 választási lehetőséged van: Alacsony minőség (25 simoleon), Közpes minőség (50 simoleon), Magas minőség (100 simoleon). Mint mindig most sem érdemes az Alacsony minőséget választani, ugyanis hajlamosak nem megcsinálni a munkájukat, vagy elrontani azt. Nem fog egyszerre mind a három a szállodádban dolgozni. Ha simednek elég magas a barkácsjártassága a tárgyakra kattintva megkérheted, hogy tegye törhetetlenné a tárgyakat. Ezáltal a karbantartóid tudnak a takarításra koncentrálni.

Minőség Fizetés Munkaidő Jártasság Esély arra, hogy elrontja
Alacsony 25 2 óra 2-5 30%
Közepes 50 4 óra 5-8 15%
Magas 100 6 óra 8-10 2%

Segítség a csillagszint növeléséhez:

 • Alkalmazottak:: Ha van legalább három dolgozód, az növeli a csillagszintedet. És még hasznos is, ha nem neked kell odafigyelned mindenre.
 • Hozzáférés a tengerparthoz: Az olyan telkek, ahol a simeknek van hozzáférése a tengerhez. A simek játszhatnak a homokban és a vízben.
 • Büféasztalok: 8 féle ételt lehet felszolgáni, ebből legalább hatra szükséged is van. És mindig a Közepes vagy a Magas ételminőséged válaszd. A simek szomorúak lesznek, ha nem ehetnek Sushu vagy Dim Sum-ot, és idegesek lesznek, ha nem érhető el a gyerekmenü.
 • Büfék: Ha a simek nem nassolhatnak, akkor csak meleg ételt ehetnek, és úgy nem lesz lesz idejük más dolgokat is kipróbálni.
 • Bárok: Még ha nincs is meg a Leszáll az Éj kiegészítő, akkor is felvehetsz simeket a medencésbárodba. Ha viszont megvan a kiegészítő vehetsz rendes bárpultokat is, amik sokkal olcsóbbak.

 • Dekoráció: Ha vannak festmények, szobrok és növények szállodád területén, akkor a vendégeknek jobb kedvük lesz. Viszont az "egyéb díszítő elemek" nem változtatnak a simek hangulatán. Csak a drágább darabok. Amikor valamelyik dekorelem lerakásakor megjelenik egy kék plusz jel az azt jelenti, hogy növelte a csillagszintedet.
 • Növények: A fák, a bokrok és a virágok is növelik a csillagszintedet. Amikor fákat, bokrokat és virágokat raksz le, akkor is láthatod a kék plusz jelet.
 • Edzésterem:: ahhoz, hogy ebben a kategóriában elérd a maximális pontszámot és növeld a csillagszintedet, legalább négy edzőgépnek kell lennie szállodád területén.
 • Medence: Egy szállodában elengedhetetlen egy medence. Természetesen minél több a vendéged, annál nagyobb medencére lesz majd szükséged. Ha nincs elég területed akkor pedig egy kisebb medence is jobb a semminél.
 • Szökőkutak: A szökőkutak emelik a csillagszintedet és még akár a medencébe vagy az óceánba is lerakhatod őket.

 • Esküvői boltívek: Ha van esküvői boltíved az azt jelenti, hogy a simek összeházasodhatnak a szállodádban, ami sokat tud emelni a csillagszinteden.
 • Pezsgőfürdők: A simek szeretik a pezsgőfürdőket. Akár többet is lerakhatsz szállodád területére, hogy egyszerre többen tudják használni.
 • Parázstáncos verem: A simek szeretnek parázson sétálni. Vegyél nekik akár többet is, ha már nagy a sor.

Szállodák Isla Paradisoban:

Hobart Menedéke:

 • ár: 0 simoleon
 • férőhelyek: 17
 • szolgáltatások: Szoba szolgálat, 24 órás recepció, egy büfé, alacsony színtű karbantartás, 1 VIP szoba

Csillámföveny:

 • ár: 260.807 simoleon
 • férőhelyek :34
 • szolgáltatások: szobaszolgálat, 24 órás recepció, medence, medencebár, vízesés, pezsgőfürdő, parázstáncos verem, 2 magas szintű büfé, galéria, edzőterem, esküvői boltív, 2 magas színtű karbantartó, 2 VIP szoba

La Costa Verde:

 • ár: 242.838 simoleon
 • férőhelyek: 44
 • szolgáltatások: szobaszolgálat, 24 órás recepció, medence 24 órán át nyitvatartó medencebárral, parázstáncos verem, 3 büfé, magas szintű karbantartás, 2 VIP szoba

 

A tippet készítette: Castiel

My Sims Webáruház