Űrlény

Az Űrlények az Évszakok kiegészítővel érkeztek meg a Sims 3 szomszédságaiba.

Találkozás az idegenekkel

Űrlényekkel kétféleképpen ismerkedhetsz meg a játékban vagy meglátogatják simedet vagy pedig elrabolják.

Barátkozás az űrlényekkel

Az űrlények meglátogathatják simedet éjszakánként éjfél és hajnali 3 között. A látogatás valószínűleg barátkozási célzattal történik - semmi köze az elrabláshoz. Miután megismerkedtél egy űrlénnyel, utána az ismerőseid között is megtalálhatod, bármikor áthívhatod őt magadhoz, így gyorsan össze tudtok barátkozni és a barátság szintjétől függően arra is megkérheted, hogy költözzön be hozzád.

Miután egy űrlény beköltözött hozzád, mindig 10 szintű logikai és 7 szintű ezermesterség jártassággal érkezik, valamint eszköztárában magával hozza az űrjárgányát is, ami felett teljes uralmat kapsz.

És hogy hogyan veheted rá őket, hogy meglátogassanak? Gyűjts űrsziklákat a szomszédságban és helyezd el őket a telkeden. Enélkül csupán 5% esélye van annak, hogy meglátogassák simedet. Ha összegyűjtöttél 5 sziklát, ez az esély megnövekszik még 15%-kal. Előfordulhat, hogy több napot kell várnod, mire felbukkannak, de az is lehet, hogy már első éjjel betérnek hozzád egy kis baráti csevegésre.

Simrablás

Annak, hogy simedet elrabolják az idegenek, ugyanakkora az esélye, mint a látogatásnak vagy valamivel talán nagyobb. Minden segítség nélkül, alig 2% az esélye, hogy simedet elvigyék, de ez könnyen feljavítható. Célszerű vásárolni egy teleszkópot és azt a telken elhelyezni. Ha nappal használod a teleszkópot és elhelyezel pár nagyobb űrsziklát a telkeden, az esély jelentősen megnő. Saját tapasztalat, hogy sokkal magasabb az elrablás esélye, ha a teleszkóp köré pakolod az űrsziklákat.

Elrablásnál teljesen mindegy, hogy mit csinál a simed, akár alszik, fürdik, tévét néz, csapot-papot otthagy és kirohan az udvarra, hogy "megvizsgálja a rejtélyes anomáliát."

Miután simedet visszahozzák az űrlények, negatív hangulatjelzőt kap 12 órára.

Nőnemű simekkel ezen kívül szinte semmi más rossz nem történik, viszont férfi simeknél 33% az esélye, hogy állapotos legyen. Ekkor miután az "Elrabolva" hangulatjelző eltűnik, a sim "Váratlan súlygyarapodás" negatív hangulatjelzőt kap 2 napra. (Ha szeretnéd, hogy családod ufo-bébivel gyarapodjon, mentsd el a játékot miután visszahozzák simedet az űrlények, és ha nem jelenik meg a Váratlan súlygyarapodás jelző, töltsd be újra. Két-három betöltés esetén egyszer mindenképp állapotos lesz.)

Űrlény bébik és űrlény genetika

Miután a férfi simet elrabolták, majd később feltűnik a "Váratlan súlygyarapodás" jelző, már tudhatod, hogy simed babát vár. A sim nagyon gyorsan elkezd hízni, szemmel láthatóan gyarapodik a súlya és időnként zöld fényt sugároz magából a hasánál, amitől simünk halálra rémül.

A szülés 48 óra elteltével történik meg. Ekkor eldöntheted, hogy megtartod az űrlény bébit vagy pedig visszaküldöd az övéi közé. A döntés a tiéd. Ha megtartod a babát, kiválaszthatod a személyiségjegyeit. Egy űrlény bébi felnevelése semmiben sem különbözik az átlag simekétől.

Tinédzser kortól energia helyett már nekik is mentális energiára van szükségük.

Nemcsak az elrablás az egyetlen lehetőség arra, hogy űrlény kerüljön a családba. Az ember simek és az űrlény simek tudnak egymással etyepetyézni és babát vállalni. Amíg a baba DNS-e legalább félig űrlény-DNS, addig tinédzser kortól ugyanúgy mentális energiát fog használni és mentális ereje is lesz.Ha van Természetfeletti erők kiegészítőd, akkor jó tudnod, hogy más természetfeletti lényekkel is képesek szaporodni az űrlények. (Például tündérek és vérfarkasok.)

A Galaxa Űrjárgány

Ha egy űrlény beköltözik hozzád, hozzáférhetsz az űrjárgányhoz az eszköztárában. Az űrjárgányok hihetetlenül gyorsan közlekednek, egy szempillantás alatt eljuthatsz velük egyik helyről a másikra. Az eszköztárban az űrjárgányra kattintva is elérhetőek az opciók, de bármikor kiteheted a járgányt a parkolóhelyre. Csak garázsba, kocsibehajtóra és parkolóba tudod lerakni a járművet.

Két fajta fejlesztés érhető el hozzá, de egyszerre csak lehet kifejlesztve. Csak cserélni lehet őket. A fejlesztésekhez 7. szintű ezermester jártasság szükséges.

Lézerágyúk: A lézerágyúk segítségével az űrlények megszállhatnak bármely közösségi területet, amit te választasz ki. Ekkor az adott terület felé repülnek, űrhajójukból fényes sugár csapódik ki, az arra járó simek halálra rémülnek, az idegenek pedig jól szórakoznak.

A másik fejlesztés lehetővé teszi az űrutazást. Az űrlények 3 helyre utazhatnak el az űrutazás segítségével, a Holdra, a Sixon-bolygóra és egy aszteroida mezőre. Az űrutazás nyúljárat jellegű, a kalandokról üzeneteket kapsz, simed drágakövekkel, fémekkel és hasonló értékes tárgyakkal térhet vissza kis kalandjáról egy pozitív hangulatjelző kíséretében.

Képességek

Mentális energia

Az űrlények mentális energiával élnek sima energia helyett. Energiaszintjük kétféleképpen tölthető fel. Az egyik egy meditálás szerű állapot. Ehhez kattints az űrlényre és válaszd a "Töltse fel a mentális energiát." opciót. Az a fajta megoldás több órás meditálást kíván az űrlénytől.

Az űrlények helyreállíthatják energiájukat úgy is, ha űrsziklákat fogyasztanak. Minél nagyobb egy meteordarab, annál több energiát kap tőle. Ehhez nem kell mást tenned, mind rákattintani egy űrsziklára és kiválasztani a "Fogyassza el" lehetőséget.

Energialöket és Energiaelszívás

Az energialöket segítségével egy űrlény egy órán át segíthet egy simet, így annak társasági, higiéniai és szórakozási igényei nem csökkennek ezen idő alatt, helyette az űrlény igényei csökkennek le. Az energiaelszívás pedig ennek az ellenkezője.

Ezeket az opciókat nem lehet más űrlényeken használni.

Tárgy átalakítása

Az űrlények képesek a drágaköveket és a fémeket értékesebbé tenni átalakításukkal. Ehhez nem kell mást tenni, mint a fémre vagy drágakőre rákattintani, majd megvárni, amíg az űrlény végez az átalakítással. Időnként az is előfordulhat, hogy nemcsak kissé lesz drágább az új tárgy, hanem egyenesen a legdrágább kategóriába fog ugrani.

Törött tárgyak javítása

Az űrlényeknek nincs szükségük ezermester jártasságukra, hogy megjavítsák az elromlott tárgyakat vagy az eldugult wc-t, az elméjük segítségével hozzák helyre őket, mégpedig nagyon gyorsan.

Vizsgálat és Átvilágítás simeken

Az űrlények tréfát űzhetnek a simekkel a "Vizsgálat" segítségével, akik először halálra rémülnek, amikor a furcsa tárgyat meglátják az űrlények kezében, majd pedig nevetni kezdenek.

A "Világítsa át" opció sokkal hasznosabb, ennek segítségével az űrlények megtudhatják a simek személyiségjegyeit.

Meteor megidézése

Meteor megidézéséhez az "Állomállások" kiegészítő szükséges. Nagyon sok mentális energiát felemésztő lehetőség, de a földre kattintva egy űrlény bármikor meteorzáport idézhet meg. A meteor hatalmas károkat okozhat a telken, tűz keletkezhet. Az űrlény tudja, hogy jön a meteor, ezért félreáll és figyel. A meteorzápor ettől függetlenül nagyon jó forrás az űrsziklák begyűjtéséhez.

Űrsziklák ellopása

A Tudományos laborra kattintva este 8 és hajnali 6 között lehetősége van az űrlény simnek, hogy beosonjon a laborba és űrsziklákat lopjon. Az akció soha nem siklik félre, így végeláthatatlan forrást biztosít mind anyagilag mind mentális energia feltöltésként az űrlényeknek.

Az űrlények titkainak eladása

A szomszédságban a Katonai bázisra kattintva az űrlény elárulhatja a saját fajtáját - szép bevételre szert téve ezzel. Az interakció reggel 6 és este 8 között érhető el. A titkokat másfél naponként adhatja el és minden egyes alkalommal 1500-2000 simoleon üti az áruló űrlény markát.

Részmunkaidős állás

Új részmunkaidős állás érhető el csak az űrlények számára. Mégpedig a kutatólaborban jelentkezhet földönkívüli tesztalany állásra. A karriernek három szintje van, a munkanapok hétfőtől péntekig tartanak délután négytől este hétig. A furcsa kísérletek miatt időnként előfordul, hogy az űrlénynek hányingere támad munka után.

 

Tippek türelmetleneknek:

Ha nincs türelmed kivárni, hogy felbukkanjanak az űrlények és összebarátkozhass velük, akkor:

Ctrl+Shift+C: testingcheatsenabled true, majd kattints a postaládára a Shift lenyomásával, válaszd a "Mindenkit ismerek" opciót, így az ismerőseid között megtalálod a szomszédságban élő űrlényt (űrlényeket) és egy kattintással áthívhatod őket magadhoz.

A "buydebug" kóddal pedig vásárlási módban beszerezheted magadnak a Galaxa űrjárgányt is.

 

A tippet készítette: Ruby

 

My Sims Webáruház