Növénysim

Növénysim

A növénysim új természetfeletti lény, amely az Egyetemi Évek kiegészítővel érkezett.

 

Növénysimmé válás, Növénysim bébik

Ha egy sim tiltott gyümölcsöt eszik, 4 órára "Botanitis Minorus" semleges hangulatjelzőt kap, ebből az állapotból csak akkor szabadulhat átváltozás mentesen, ha a Kutatólaborban ezen a négy órán belül háromezer simoleonért meggyógyítják. Ha a gyógyítás nem történik meg és lejár a négy óra, simed növénysimmé változik.

Azoknál a simeknél, akik kísérleti alanynak jelentkeznek a Kutatóintézetben, 20% az esélye, hogy a kísérlet végére Növénysimmé változnak.

A teljesen kifejlett Tiltott Gyümölcs palánta learatásakor simed könnyen leszüretelhet egy növénysim bébit.

 

A Tiltott Gyümölcs

A tiltott gyümölcs magjához szükség van a szintén az Egyetemi évekkel érkezett új jártasságra, a tudományra. Ahhoz, hogy tiltott gyümölcs magját állítsd elő, szükséged lesz egy ZRX-9000 kutatóállomásra:, amelyet 1050 simoleonért vehetsz meg. (Vásárlás mód - Szobák szerint - Dolgozószoba - Hobbik és jártasságok). Bármilyen, az eszköztáradban lévő magot használhatsz a kísérlet során, ehhez válaszd a "Végezzen RNS-átszabási kísérletet" opciót a kutatóállomásra kattintva. Ha simednek sikerül a kísérlet, üzenetet kapsz arról, hogy sikeresen előállította a tiltott gyümölcs magját.

Ha eszköztáradban ott pihen a mag, nincs más dolgod, mint elültetni és várni, hogy a növény teljesen kifejlődjön. (Mivel különleges mag, ezért 7. szintű kertészeti jártasság szükséges a mag elültetéséhez.

Eredeti tervek szerint szüreteléskor 50-50% kellene legyen az esély a tiltott gyümölcsre és a növénysim bébire, azonban jelenleg valószínűleg játékhiba miatt nem így működik. Hanem, ha egyenesen a kifejlett tiltott gyümölcs palántára kattintasz és kiválasztod "A szüretelje le a tiltott gyümölcsöt", akkor szinte 100%, hogy növénysim bébi lesz a jutalmad. Ha pedig a kerted bármelyik növényére kattintasz és ha az "Ápolja a kertet"" opciót választod, szinte 100%, hogy tiltott gyümölcsöt kapsz.

A gyümölcshöz való leggyorsabb módja az az, hogy analizálod a tiltott gyümölcs magját és klónozod a mintát, ehhez 9. szintű tudományos jártasságra van szükség, de a minta klónozásával azonnal tiltott gyümölcshöz jutsz.

 

A növénysimek szükségletei

A növénysimek ugyanolyan hosszú életet élnek, mint az átlagos simek. Nincsenek "Éhség" és "Ürítés" szükségleteik, a higiéniai szükségleteiket pedig a víz helyettesíti.

A növénysimeknek nincs szükségük ágyban történő alvásra vagy fürdésre, amíg képesek nappal a fotószintézisre. A fotószintézis elindításához kattints nappal a simedre és válaszd a "Fotoszintetizáljon" opciót: (Ekkor a növénysim megfelelő helyet keres és leássa magát a földbe, mintha növény lenne).

Amikor fotoszintézist hajtanak végre, mind az energiájuk mind a víz szükségletük emelkedik. Ha kiállnak az esőre (Évszakok kiegészítő), az szintén feltölti a víz iránti szükségletüket. Természetesen tudnak ágyban aludni vagy zuhanyozni, de a fotoszintézis gyorsabban kielégíti a szükségleteiket.

Ha a növénysimek víz iránti szükséglete ki van elégve, megkapják a "Hidratált" hangulatjelzőt, ami +30 hangulatot biztosít számukra.

A növénysimek speciális képességei

A fotoszintézis mellett beszélgetni tudnak a növényekkel, ehhez kattints egy növényre, majd válaszd az "Öntse ki a lelkét a növénynek.. " opciót és válassz a rendelkezésedre álló lehetőségek közül.

Kétféle különleges csókra képesek. A virágcsókhoz romantikus kapcsolat szükséges, az a sim, aki virágcsókot kap, az élmény mellé még 8 órára +15 pozitív hangulatot is kap "Megszállottság" jelzővel.

A méregcsók akkor válik elérhetővé, ha simednek ellensége van, a méregcsók hatása pedig 3 órára -25 hangulatjelet ad "Megmérgezve" jelzővel.

A növénysimek járás közben virágokat hagynak maguk után:

A növénysimek nem tudnak gyermeket nemzeni a hagyományos "Próbálkozzanak a gyermekáldás érdekében" opcióval. Ha gyereket szeretnének, csak a Tiltott gyümölcs leszüretelésével sikerülhet.

Susanna11 kiegészítése: Ha egy normál Sim és egy növénysim gyermekáldással próbálkoznak, akkor is bekerül egy tiltott gyümölcs mag a nő eszköztárába.

A tippet Ruby készítette, kiegészítette Susanna11.

My Sims Webáruház